Logo
Print this page

«Ανυπακοή στο νόμο»! - Επικίνδυνο παραλήρημα του ψευδομουφτή Κομοτηνής!

«ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ»!

Σε στάση και ανταρσία καλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης ο ψευδομουφτής!

 

Κλιμακώνουν την πολεμική τους οι πράκτορες της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη όσο πλησιάζει ο καιρός για τη δρομολόγηση των πρώτων 90 διορισμών ιεροδιδασκάλων (στα πλαίσια του περίφημου πλέον νόμου του ελληνικού κράτους που έμεινε γνωστός ως «νόμος των 240 ιμάμηδων» ή πιο απλά ο «νόμος για τους ιμάμηδες»).

Και όλα αυτά ενώ στην Αθήνα επικρατεί πολιτική αναταραχή και όλοι είναι απασχολημένοι με την καταδάφιση της ΕΡΤ...

Το ανησυχητικό είναι ότι οι πράκτορες της Άγκυρας στην περιοχή εργάζονται καλά ενώ η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου: Ψευτομουφτήδες, μισθοδοτούμενοι από την Άγκυρα μειονοτικοί δήμαρχοι, εκπρόσωποι του DEΒ, προετοιμάζουν το κλίμα, με προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις  για μια ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση, μια σύγκρουση που ουδείς γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει.

Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης  Αχμέτ Μέτε στις 30 Μαΐου στον Έχινο Ξάνθης παρουσία του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του υποπρόξενου  Κομοτηνής Αλπερ Ατάκ και του δήμαρχου Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ ο οποίος ζήτησε απειθαρχία απέναντι στον νόμο του ελληνικού κράτους για τους ιμάμηδες ζητώντας από τους έλληνες μουσουλμάνους να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του!

Κανονικά θα έπρεπε να είχε επέμβει ήδη ο εισαγγελέας και να είχε συλληφθεί για προτροπή σε στάση και ανυπακοή στους νόμους...

Είπε πιο συγκεκριμένα ο Αχμέτ Μέτε:

«Πρέπει όλοι μας ως κοινότητα να προσπαθήσουμε στο θέμα της ενότητας και της ομοψυχίας μας. Πάντοτε και σε διάφορα επίπεδα να τις επιδεικνύουμε. Να προσέξουμε τον νόμο των 240 ιμάμηδων, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του. Μαθαίνουμε από τον τύπο πως θα προσληφθούν 90 άτομα προσωπικό, που θα διδάξουν το Κοράνι στα ελληνικά. Στο θέμα αυτό ζητάω να είστε ενημερωμένοι».

Σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε και μία ανακοίνωση του γνωστού αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), που την υπογράφει ο νέος του πρόεδρος Τανέρ Μουσταφάογλου, εναντίον του νόμου που χαρακτηρίζεται ως «αντίθετος με τη θρησκευτική πίστη και ελευθερία της μειονότητας».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής;

«Όπως είναι γνωστό, η συνθήκη ειρήνης της Λοζάννης και όλες οι συνθήκες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, εγγυώνται την εκ μέρους του ελληνικού κράτους συντήρηση και διδασκαλία της ισλαμικής θρησκείας και των κανόνων της στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης… Ο νόμος με την επωνυμία των «240 ιμάμηδων» πέρασε από τη βουλή το 2007. Καθώς όμως δεν ήταν σύμφωνος με τη θρησκευτική πίστη και τις ελευθερίες των μειονοτικών, αλλά και με την συνθήκη της Λοζάννης, μετά από μεγάλες αντιδράσεις των μειονοτικών φορέων και συλλόγων της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, τέθηκε σε αναστολή εφαρμογής.

Ως Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης είχαμε αναφέρει πως η δήλωση του ελληνικού κράτους πως θα διόριζε και θα πλήρωνε 240 θρησκευτικούς, όπως με τις μουφτείες σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή και Ξάνθη, σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν αναγνωρίζει τη συνθήκη της Λοζάννης.

Όπως θυμόμαστε όλοι μας ο νόμος αυτός επανήλθε στη βουλή τον Ιανουάριο του 2013, και με κάποιες αλλαγές που έγιναν ψηφίστηκε ξανά. Στο στάδιο εκείνο εμείς…είχαμε καταγγείλει και απορρίψει αυτόν τον νόμο που επιφέρει περιορισμούς στην θρησκευτική μας πίστη και ελευθερία. Το ελληνικό κράτος πάλι δεν άκουσε την φωνή της μειονότητας και στην σύσταση των σχετικών επιτροπών τοποθετεί ως πρόεδρο τους, τους διορισμένους μουφτήδες

Μάλιστα ακούμε πως σε αυτή την επιτροπή διορίστηκαν άτομα που δεν το θέλαν. Προσδοκούμε την αντίδραση όχι μόνο ημών ως μειονότητας στα πλαίσια της συνθήκης της Λοζάννης, αλλά και όλων των παγκόσμιων φορέων ενάντια σε αυτό τον νόμο. Διότι το περιστατικό αυτό είναι αντίθετο με την ελευθερία συνείδησης και θρησκείας.

Παρατηρώντας τις εξελίξεις στο ελληνικό κοινοβούλιο βλέπουμε πως δεν άλλαξε κάτι, και ότι με αδίστακτο και ρατσιστικό τρόπο γίνονται επίμονες επεμβάσεις στις θρησκευτικές ελευθερίες των ανθρώπων μας. Τον νόμο αυτό που χαρακτηρίσαμε ως ανθρώπινη ντροπή και τον απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή, και σήμερα πάλι τον απορρίπτουμε με τις ίδιες σκέψεις… 

Όσο κοντεύει η ώρα εφαρμογής του νόμου, αυτά θα βρίσκονται πλέον σε ημερήσια διάταξη. Η ελληνική πολιτεία έχει χρέος (για μια φορά) να κλείσει τ’ αυτιά της στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και να προχωρήσει ακάθεκτη με τους διορισμούς. Το ζήτημα είναι πραγματικά πολύ σημαντικό»…

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%83

***

Τα απερίγραπτα που ξέβρασε το στόμα του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ

σχετικά με τον νόμο για τον διορισμό των ιμάμηδων…

Μόλις προχτές σας λέγαμε εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» για την κλιμάκωση των αντιδράσεων ενάντια στον λεγόμενο «νόμο των 240 ιμάμηδων» από τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη και για το τι γυρνούν και λένε μέσα στα τζαμιά των μειονοτικών οικισμών, με στόχο τη μη εφαρμογή του.

Τα όσα όμως είπε προ ολίγων ημερών ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ μάλλον ξεπέρασαν κάθε όριο από κάθε άποψη – και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν εκείνος που πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα μούτρα του είναι πια ο εισαγγελέας ή ο…ψυχίατρος!

Το σκηνικό είναι στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης, στη διάρκεια ενός χάτιμ (=τελετής λήξης μαθημάτων κορανίου) και η ατμόσφαιρα είναι επαρκώς…φουντωμένη από την παρουσία πολλών τουρκοψύχων της Θράκης (βουλευτές, δήμαρχοι Ιάμου και Αρριανών, εκπρόσωποι του DEB, υποπρόξενος Κομοτηνής, κλπ), αλλά κυρίως δύο επιφανών εκ Τουρκίας μουσαφίρηδων, του «συντοπίτη» μας Χακάν Τσαβούσογλου (νυν βουλευτή Προύσας με το ΑΚΠ) και κυρίως του άλλου «συντοπίτη» μας (καταγόμενου μάλιστα από τη Ραγάδα) του Χαλήτ Ερέν, προέδρου του IRCICA και – όπως πάμπολλες φορές έχουμε ξαναγράψει στο «Προξενείο-Στοπ» – κομβικής σημασίας προσώπου για την υπόγεια δράση της Τουρκίας στη Θράκη (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία μέσα στο τζαμί της Ραγάδας πίσω από τα παιδιά του χάτιμ). Οι δηλώσεις των λεγάμενων αναμφίβολα προκάλεσαν νέο…φούντωμα τουρκο-έκστασης (και ειδικά η φράση του Τσαβούσογλου προς τους κατοίκους του χωριού ότι

«πλέον πίσω σας υπάρχει μια πολύ ισχυρή Τουρκία, που συνεχώς ισχυροποιείται παγκοσμίως, οπότε και εσείς μπορείτε να βλέπετε μπροστά σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση»),

ε βάλτε τώρα εσείς με τον νου σας και τα τραγούδια και τα ποιήματα που ακούστηκαν υπέρ της…Μάνας Πατρίδας, οπότε – όταν πήρε τον λόγο και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής (και βεβαίως ταυτόχρονα και πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») – κυριολεκτικά…ζωγράφισε:

«Υπάρχουν σχεδιασμένες προσπάθειες για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα των ωραίων μας ανθρώπων μας» είπε. «Είναι ανάγκη να απωθήσουμε με τα χέρια μας αυτές τις προσπάθειες και να παραμείνουμε σε ενότητα. Την εποχή του Resulullah υπήρχε ένα διάσημο τζαμί ονόματι Mescid-i Dira. Χτίζουν τότε Εβραίοι, που δεν πίστεψαν, ένα μεστζίτ, με σκοπό να προκαλέσουν αδυναμία στον Resulullah. Και ο λόγος ήταν ο εξής: οι στρατιές του Προφήτη να μην πάνε για τζιχάντ, να κάνουν εκεί ναμάζι, να μειωθεί η δύναμη των μουσουλμανικών στρατιών, να ηττηθούν και να εξαφανιστεί το Ισλάμ. Τέτοιο τζαμί έκαναν. Και έβαλαν μέσα και έναν νεαρό ως ιμάμη. Ο Παντοδύναμος Αλλάχ ενημερώνει τότε τον Προφήτη μας για αυτό το τζαμί της διχόνοιας. Και αυτός τότε βάζει και το κατεδαφίζουν! Διότι σκοπός του τζαμιού εκείνου είναι η διχόνοια, η διάσπαση, η διαίρεση και η εξαφάνιση!

Ακριβώς έτσι και τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να χαλάσει η ενότητα μας. Τι είναι τούτο; Διορισμός ιμάμη στο τζαμί; Ποτέ!… Μην παραχωρείτε χώρο σε αυτούς που κάνουν λάθος. Τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να βάλουν χέρι στα τζαμιά μας. Επιδιώκεται να φέρουν στα τζαμιά μας ανθρώπους που δεν τους αγαπάμε… Ελάτε να εξυψώσουμε τις καρδιές μας ίσα με το βουνό αυτό. Ελάτε να είμαστε όλοι μαζί, στην καρδιά μας υπάρχει μέρος και για εσάς. Τα χέρια μας μακριά σαν τα κλαδιά των δέντρων. Ελάτε και εσείς και γίνετε ένα με τα χέρια μας…

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα, έρχονται στα χωριά μας να περιγράψουν την θρησκεία. Απευθύνομαι στους ιμάμηδες, δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν. Τα τζαμιά αυτά είναι ιερά, πολύτιμα, παρακαταθήκη. Αυτή η παρακαταθήκη δεν παραχωρείται στον καθένα».

Εδώ υπάρχει για μια ακόμη φορά υποκίνηση σε ανυπακοή απέναντι στην ελληνική νομοθεσία (για να μην πούμε και για τις απειλές που μπορεί να υποκρύπτονται κάτω από φράσεις τύπου «δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν»)! Για τα άλλα (π.χ. τον παραλληλισμό της ελληνικής κυβέρνησης με τον εγκάθετο ιμάμη της εποχής του…Resulullah και όλα τα λοιπά συμπαρομαρτούντα), είπαμε: αυτά τα αφήνουμε για τον ψυχίατρο…

 

Πηγή: http://proxeneio-stop.org/2013/06/7187

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR