Ζωηφόρος

Μας παρακολουθούν αλλά δεν μας καίγεται καρφί!!!

Bloomberg: Ανταλλαγή πληροφοριών κυβέρνησης και εταιρειών στις ΗΠΑ

 

Οι εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, παρείχαν ευαίσθητες πληροφορίες σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ οι τελευταίες τους επέτρεπαν την πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις στο Bloomberg.

Χιλιάδες εταιρείες τεχνολογίας, χρηματιστηριακές και κατασκευαστικές συνεργάζονται στενά με τις εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, παρέχοντας ευαίσθητες πληροφορίες, ενώ ως αντάλλαγμα λαμβάνουν παροχές που εμπεριέχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο επικαλείται τη γνώμη τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία.

Αυτά τα προγράμματα, των οποίων οι συμμετέχοντες είναι γνωστοί ως «αξιόπιστοι εταίροι», προχωρούν ένα βήμα παρακάτω τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, όπως υποστηρίζει ένας τεχνικός υπολογιστών, που είχε εργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ο ρόλος των ιδιωτικών εταιρειών βρίσκεται υπό εξονυχιστική έρευνα μετά την αποκάλυψη του Σνόουντεν ότι η NSA συγκεντρώνει εκατομμύρια τηλεφωνικά αρχεία από κατοίκους των ΗΠΑ, καθώς και από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Google Inc. Πολλές από αυτές τις εταιρείες Διαδικτύου και Τηλεπικοινωνιών παρέχουν εθελοντικά στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στοιχεία. Κατασκευαστές λογισμικού, τράπεζες, πάροχοι Διαδικτύου, εταιρείες δορυφορικής τηλεπικοινωνίας και πολλές άλλες συμμετέχουν στα κυβερνητικά προγράμματα. Σε μερικές περιπτώσεις, οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται μπορεί να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την προστασία του έθνους, αλλά και να για να διεισδύσουν στους υπολογιστές των αντίπαλων εταιρειών, αναφέρεται στο Bloomberg.

Μαζί με την NSA, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και οι υπηρεσίες του στρατού των ΗΠΑ, έχουν συνάψει συμφωνίες με τις εν λόγω εταιρείες για να συγκεντρώνουν στοιχεία, που μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ή σε περιπτώσεις κυβερνοπολέμου, σύμφωνα με άτομα που είτε έχουν εργαστεί στην κυβέρνηση ή σε εταιρείες που έχουν συνάψει τέτοιες συμφωνίες.

Μετά την επίθεση από Κινέζουνς χάκερς το 2010, που δέχθηκε η εταιρεία του Σέρτζεϊ Μπριν, συνιδρυτή της Google, ο ίδιος έλαβε πληροφορίες από την κυβέρνηση ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται μια ειδική μονάδα του Απελευθερωτικού Λαϊκού Στρατού, η στρατιωτική μονάδα της Κίνας, επεσήμανε ένας από τους ανθρώπους, που ήταν κοντά στην κυβερνητική έρευνα. Μάλιστα, δόθηκε η δυνατότητα στον Mπριν να συζητήσει ο ίδιος με την κυβέρνηση και να λάβει πληροφορίες σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε η Google. Σύμφωνα με τον Σνόουντεν, η Google συνεργαζόταν με την κυβέρνηση στο πρόγραμμα παρακολουθήσεων PRISM για περισσότερο από ένα χρόνο.

Επίσης, η Microsoft, παρέχει στην κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με σφάλματα στο δημοφιλές της λογισμικό πριν προβεί σε δημόσια ανακοίνωση για την εξεύρεση λύσης, δήλωσαν δύο άτομα που γνωρίζουν καλά τη διαδικασία. Αυτές οι πληροφορίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των υπολογιστών της κυβέρνησης αλλά και για την πρόσβαση σε υπολογιστές τρομοκρατών ή στρατιωτικών αντιπάλων.

Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες και δεδομένα που απαιτούν δικαστική εντολή, σημείωσε ένας από τους τέσσερις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει απαραίτητη εποπτεία από το νόμο περί Εποπτείας Πληροφοριών, καθώς οι εταιρείες παρέχουν τις πληροφορίες σε εθελοντική βάση.

Πηγή: Bloomberg

Και από: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/06/2013_504229

***

Δεν μας καίγεται καρφί αν μας παρακολουθούν!

σχόλιο ID-ont: Δημοσκόπηση που έγινε στην Αμερική (http://id-ont.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9277.html), έδειξε ότι οι Αμερικανοί σε μεγάλο ποσοστό, αδιαφορούν για την παρακολούθηση που υφίστανται από την κυβέρνησή τους.

Απάντηση σε αυτόν τον ισχυρισμό έχουμε δώσει στο παρελθόν με το κείμενό μας: Εγώ έχω καθαρή και διάφανη ζωή. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ας με παρακολουθεί όποιος θέλει! http://id-ont.blogspot.gr/2011/02/blog-post_22.html

Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα και με καίριες απαντήσεις στην άποψη αυτή, είναι και η ομιλία του Στάθη Αδαμόπουλου στην Ημερίδα για την Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα που έγινε τον Οκτώβριο του 2012 στο ΣΕΦ του Φαλήρου. Δείτε την:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sH_hyfe5PoY

πηγή: http://id-ont.blogspot.gr/2013/06/blog-post_14.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel