Ζωηφόρος

Το Μάθημα των Θρησκευτικών

Διαφωνούν για τα… Θρησκευτικά Αφορμή η καταγγελία μητέρας μαθήτριας μάρτυρα του Ιεχωβά - Διαφορετική η προσέγγιση της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης και της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού για την απαλλαγή από το μάθημα
Read more...
Η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου σε ερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, σχετικά με την επίσημη έπαρση της Σημαίας στα σχολεία, την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό των μαθητών. Ακολουθεί η ερώτηση του Βουλευτή και η απάντηση του Υφυπουργού.
Read more...
Ο κυπριακός Ελληνισμός στηρίζεται στην ελληνική και χριστιανική παιδεία του, και δεν πρόκειται να τις διαγράψει.
Read more...
α) Η Απόφαση του Εφετείου Χανίων αφορά παράλειψη ενέργειας του τοπικού Δ/ντη Εκπ/σης; β) Είναι τελεσίδικη;
Read more...
Αποβολή όταν απουσιάζει από τα Θρησκευτικά Μαθήτρια πήρε απαλλαγή αλλά δεν δικαιούται να λείπει από την τάξη
Read more...
Αγαπητέ υπουργέ, όπως πληροφορούμαι σχετικά με τη νέα μορφή διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών,
Read more...
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων για τα Θρησκευτικά μολονότι είναι δικαστική απάντηση που αφορά σε ζήτημα σχετικό με τη χορήγηση απαλλαγών από το μάθημα σε Ορθόδοξους μαθητές, αναφέρεται ουσιαστικά και στο περιεχόμενο του θρησκευτικού μαθήματος.
Read more...
ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ δια στόματος Τάσου Κουράκη, Χουσεϊν Χασάν Ζεϊμπέκ και Μαρίας Ρεπούση διακηρύσσουν στη βουλή: «Πάγια θέση μας είναι τα Θρησκευτικά να μετατραπούν σε μάθημα θρησκειολογίας»
Read more...
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Κυριαζίδης τονίζει μέσα στη βουλή των Ελλήνων: «Ο χριστιανισμός δεν μπορεί να εξετάζεται ως ένα δόγμα σε ένα μάθημα θρησκευτικών με λοιπές θρησκείες, βουδισμό, ισλαμισμό κ.λπ.»
Read more...
Η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου δηλώνει στη βουλή:
Read more...
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 5792/14-1-2013 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ- ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΘΕΜΑ: Το μάθημα των θρησκευτικών, μετατρέπεται σε θρησκειολογικό.
Read more...
Ο Απόστολος Κλινάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, μετά την υπ. αριθ.115/2012/ΑΠΟΦΑΣΗ του Διοικητικού Εφετείου Χανίων απέστειλε την παρακάτω εγκύκλιο στα σχολεία ευθύνης του σύμφωνα με την οποία "δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής στους αλλόθρησκους και ετερόδοξους μαθητές".
Read more...
Ως σταθμό στην ιστορία του μαθήματος των Θρησκευτικών χαρακτηρίζουν νομικοί την ομόφωνη απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, η οποία με πληρότητα αιτιολογιών και σαφήνεια, αντιμετώπισε με ευκρισία ως κεντρικό το καίριο για την Παιδεία ζήτημα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, δεχθείσα ότι δικαίωμα απαλλαγής έχουν αποκλειστικά και μόνον, όσοι μαθητές δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Read more...
1. Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) είναι υποχρεωτική, καθώς και η παρακολούθηση από τους μαθητές οι οποίοι ανήκουν στην «κατ' Ανατολάς Ορθόδοξον Χριστιανικήν Εκκλησίαν», για την ανάπτυξη της θρησκευτικής τους συνείδησης.
Read more...
Την ώρα που το εφαρμοζόμενο πιλοτικά για δεύτερη χρονιά φέτος Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και το έργο εκπόνησης νέου Προγράμματος Σπουδών για το Λύκειο.
Read more...
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε σε Συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε νομοθετικές προτάσεις του κόμματός του για θέματα παιδείας.
Read more...
Την έναρξη διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς σχεδιάζουν θεολόγοι, κληρικοί και επίσκοποι, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ευλογούντος το όλο εγχείρημα.
Read more...
Οι εισηγητές για τη «Θρησκευτική Εκπαίδευση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο» στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά»
Read more...
Η έναρξη του νέου σχολικού έτους δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του μαθήματος των Θρησκευτικών, που ζητούν σαφή απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας.
Read more...
Μιλώντας την Κυριακή 13/1/2013 στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Κονίτσης ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας. Τόνισε μεταξύ άλλων:
Read more...
Την προηγούμενη Κυριακή αναφέρθηκα στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάγκη διδασκαλίας των Ορθοδόξων Θρησκευτικών στα Σχολεία μας.
Read more...
Eἶναι ἰδιαιτέρως σημαντικά τά ὅσα Δ.Ι. Σύνοδος ἀποφάσισε κατά τή συνεδρία τῆς 6 Νοεμβρίου σχετικά μέ τή θρησκευτική διδασκαλία τῶν μαθητῶν μας στά ἑλληνικά σχολεῖα.
Read more...
Στὴν Ἀθήνα, μὲ εὐθύνη τῆς Ἀδελφότητός μας καὶ τοῦ Τομέως Ἐπιστημόνων καὶ Ἐκπαιδευτικῶν τοῦ Συλλόγου «Ὁ Μέγας Βασίλειος», πραγματοποιήθηκε Ἡμερίδα τὸ Σάββατο 29 Δεκεμβρίου μὲ θέμα: «Τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν στὸν καιρὸ τῆς πανθρησκείας».
Read more...
Ἡ παρέμβαση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος τοῦ Ἁγίου Ὄρους κατέφερε καίριο χτύπημα στὴν ἐπιμονὴ τῶν συντακτῶν τοῦ νέου Προγράμματος Σπουδῶν τοῦ Μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν, ἐπιμονὴ νὰ μὴ δέχονται τὴν κριτικὴ ποὺ ἀσκεῖται στὸ ἀντορθόδοξο Πρόγραμμα.
Read more...
«Τά ἄθεα γράμματα ὑφαίνουν τό σάβανο τοῦ Γένους», κήρυττε πρίν ἀπό 150 περίπου χρόνια ὁ πρωτομάρτυρας τοῦ Νέου Ἑλληνισμοῦ Χριστοφόρος Παπουλάκος.
Read more...
Η εφημερίδα Δημοκρατία δημοσιεύει σήμερα 19/12/2012 άρθρο με τίτλο «Θα γίνουν αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Θα βελτιωθούν τα νέα εγχειρίδια των Θρησκευτικών».
Read more...
Το protagon «στολίζει» κανονικά όσους διαφωνούμε με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Μας κάνει όμως την τιμή να παραπέμπει και στο ιστολόγιό μας. Κι εμείς ευγνωμόνως αναδημοσιεύουμε. Κι ας λέει ο κ. Γιαγκάζογλου: «Έχουμε κυριολεκτικά βιώσει τον "θρησκοφασισμό" αυτής της ομάδας των υπερ-ορθοδόξων στα μπλογκς και όχι μόνο»!
Read more...
ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!! ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Read more...
Καιρό τώρα, επανέρχεται κάθε τόσο στην επικαιρότητα το μάθημα των θρησκευτικών. Είν’ αλήθεια πως κανένα μάθημα δεν έχει προκαλέσει τόσες συζητήσεις, όσες έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με το μάθημα αυτό.
Read more...
Με αφορμή τα σχέδια της Ρεπούση για κατάργηση του εκκλησιασμού των μαθητών φέρνουμε και πάλι στο φως παλαιότερες αναρτήσεις μας σχετικά με την πρωϊνή προσευχή και τον εκκλησιασμό των μαθητών. Οι σχετικές εγκύκλιοι και οι νόμοι προβλέπουν για τον εκκλησιασμό των μαθητών τα εξής:
Read more...
Με ευφροσύνη πνευματική, πάνδημη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη η Σπάρτη και η ευρύτερη περιοχή γιόρτασαν και εφέτος, τη Δευτέρα 26η Νοεμβρίου, τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Νίκωνος του ”Μετανοείτε”, πολιούχου αυτής.
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel