Ζωηφόρος

Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

Στις 25 Μαΐου Οι θρησκευτικοί ηγέτες αναμένεται να στείλουν κοινό μήνυμα ειρήνης
Read more...
Επιστολές προς το Οικουμενικού Πατριαρχείο, την Ρωσική Εκκλησία και την Σερβική, απέστειλε σύμφωνα με πληροφοριές η Ιερά Σύνοδος της λεγόμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας".
Read more...
Πρόκειται για χριστιανούς που αισθάνονται Έλληνες και γνωρίζουν ότι στις φλέβες τους ρέει Ελληνικό αίμα! Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η χθεσινή του εορτασμού των Βαΐων, αφού η Αλεξανδρούπολη υποδέχτηκε την ιερή εικόνα του αγίου Βλαδίμηρου, ενός από τους μεγαλύτερους αγίους της ορθοδοξίας παγκοσμίως, αλλά και της Ρωσίας, όχι όμως μόνο γι αυτό!
Read more...
Σύναξις τῶν Προκαθημένων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν (Φανάριον, 6 - 9 Μαρτίου 2014) Μήνυμα Εἰς τό Ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Read more...
Απορία γέννησε σε κύκλους του Ρωσικού Πατριαρχείου για το αν με την απόφαση που έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, να αναβάλει την επίσκεψή του στη Μόσχα, γίνεται ο πρώτος επίσημος που ξεκινάει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.
Read more...
Οι γεωπολιτικές και επομένως και οι στρατιωτικές εξελίξεις αυτές, στην εύκλεκτη περιοχή της Κριμαίας, όσο και αν ξαφνιάζει, είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταιγιστικές σχεδόν θυελλώδεις ραγδαίες καταστάσεις στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας!
Read more...
Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Άγιο Όρος ο αυστηρός περιορισμός που φέρεται να επιβάλλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην είσοδο και εγκαταβίωση αλλοδαπών μοναχών στις αγιορείτικες μονές.
Read more...
Πραγματικό ενδιαφέρον ή πονηρός ελιγμός; Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η είδηση την οποία δημοσίευσαν τουρκικές εφημερίδες όπως η ευρείας κυκλοφορίας "Σαμπάχ" για τουρκικό αίτημα επιστροφής της ιστορικής θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα.
Read more...
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.
Read more...
Την τακτική του αποπροσανατολισμού στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την τύχη της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης ακολουθεί η Άγκυρα.
Read more...
«Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ», γράφει ο τουρκικός Τύπος
Read more...
Σύγκρουση Φαναρίου – Μόσχας - Οι τρεις επιστολές «φωτιά» του κ. Βαρθολομαίου
Read more...
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν αλλά μίλησαν για «αμαρτίες»
Read more...
Εξελίξεις αναμένονται μετά την άρνηση του ηγουμένου και του αντιπροσώπου της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου να μην παραστούν στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος δηλώνοντας "Απών" και από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που έγιναν στον Άθωνα παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου.
Read more...
Πικρία και στενοχώρια πότισε την αγιορείτικη κοινότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στη Romfea.gr αγιορείτες μοναχοί και ηγούμενοι αρκετών και σημαντικών Μονών.
Read more...
Την ανακαίνιση δύο τζαμιών στην Αθήνα και την εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη, έθεσε ως όρο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας μάλιστα λόγο για «επιστροφή» των δύο τζαμιών, τα οποία χαρακτήρισε «οθωμανική κληρονομιά».
Read more...
Ομάδα 400 Ελλήνων πραγματοποίησε μια θρησκευτική τελετή σε ένα ξενοδοχείο, μετά από την απαγόρευση της διεξαγωγής της στην εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη στο Αϊβαλί.
Read more...
Η μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας
Read more...
Τη Δευτέρα θα διαβούν την πύλη του, μετά 49 έτη, οι νεοδιορισθέντες δάσκαλοι και οι λιγοστοί μαθητές.
Read more...
Ἄλλωστε ἡ σχολή, ἐάν ἐπαναλειτουργήση, θά καταστῆ «ὄργανον» τῶν Οἰκουμενιστῶν.
Read more...
Ως γνωστόν η Θεολογική σχολή της Χάλκης, ευρίσκεται επάνω σε ένα όμορφο γραφικό ομώνυμο νησάκι που λέγεται Χάλκη, του νησιωτικού συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων στη θάλασσα της Προποντίδας.
Read more...
Η Θεολογική σχολή της Χάλκης είναι πρόβλημα της Τουρκίας και όχι της Ελλάδας
Read more...
Για τους απανταχού ορθοδόξους η Αγία Σοφία ήταν και παραμένει η «μητέρα εκκλησία».
Read more...
Είναι μουσείο - φόβοι για ανάλογο αίτημα για την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης Ο ναός χτίστηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Μανουήλ Α' μεταξύ 1238-1263. Λειτουργεί ως μουσείο από το 1960.
Read more...
Τό Οικουμενικόν Πατριαρχείον εκφράζει τήν βαθείαν λύπην του καθώς η ανθρωπότης εισέρχεται εις περίοδον συγχύσεων καί ρευστότητος, χαρακτηριζομένην διά τάς θρησκευτικάς εξάρσεις, αποτέλεσμα τών οποίων είναι η εκδήλωσις βίας, καί διακρινομένην διά τήν έλλειψιν σεβασμού πρός τήν θρησκευτικήν διαφορετικότητα.
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel