Ζωηφόρος

Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος

π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος (1964- 2014) Πενήντα χρόνια πέρασαν από την προς Κύριον εκδημία ενός κατά πάντα Ορθοδόξου Ποιμένος, του π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου.
Read more...
Είναι σε όλους γνωστό ότι στην ερώτηση «ποίων έργο είναι η άσκηση» η απάντηση είναι η αυτή: «Των ασκητών». Δικαιώνεται, όμως, μια τέτοια απάντηση από την Ορθόδοξη Θεολογία;
Read more...
Αθεϊσμός είναι η άρνηση της πρώτης αρχής, δηλαδή του Δημιουργού Τριαδικού Θεού. Οι έννοιες α-θεϊστής και α-θεϊσμός απαντούν στην Αρχαία Ελλάδα στα πλατωνικά κείμενα με τις λέξεις άθεος (Απολογία 26G) και αθεότης (Πολιτικός 305E) αντιστοίχως.
Read more...
Το πνεύμα των Τριών Ιεραρχών είναι πάντα επίκαιρο και σύγχρονο. Η δομή της σκέψεώς τους είναι τόσο αυθεντική, ώστε δύναται να θεωρηθούν ως υπέρχρονοι και συνάμα διαχρονικοί. Θα λέγαμε ότι έχουν καταστεί, πραγματικά παιδευτικά πρότυπα.
Read more...
Ο άνθρωπος της εποχής μας υποπίπτει σε ένα σοβαρό υπαρξιακό λάθος. Το λάθος του αυτό έγκειται στην ιεράρχηση των αξιών. Με τα λόγια και τις πράξεις του φαίνεται ότι θέτει σε πρώτη θέση την ύλη και όχι το πνεύμα. Εύκολα αποδεικνύεται από τα τεκταινόμενα ότι για τον σύγχρονο άνθρωπο αξία συνιστά το τι "έχει"καί όχι το τι "είναι".
Read more...
Ανέκαθεν στην ανθρώπινη Ιστορία, αλλά κυρίως στην σημερινή εποχή, ένας τρόπος χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται, για να επιτευχθεί η συσκότιση της αλήθειας και η καταδυνάστευση και ο αφανισμός των φορέων της: η παντός είδους βία.
Read more...
Όπως είναι γνωστό, στο χώρο της Δυτικής Ευρώπης έχει θεμελιωθεί η άρνηση της αποφατικής αλήθειας.
Read more...
Ένα καθημερινώς βιούμενο γεγονός είναι η αμφισβήτηση της υπάρξεως του Τριαδικού Θεού.
Read more...
Όταν λέμε "εγώ", εννοούμε την εμπειρική συνείδηση και ατομικότητα. Με άλλους λόγους εκφράζουμε την ψυχοσωματική οντότητά μας σε σχέση με τον άλλον τον πλησίον μας.
Read more...
Αυτές τις ημέρες ο Ορθόδοξος κλήρος και λαός πανηγυρίζουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου Κυρίου.
Read more...
Οι όροι "θρησκευτικός" και "θρησκευτικότητα" δεν απαντούν στην Ορθόδοξη Θεολογία. Είναι δυτικής προελεύσεως. Αυτούς τους όρους δεν τους γνώρισε ποτέ η Ορθόδοξη Ανατολή.
Read more...
Δεν είμαι γλωσσολόγος. Είμαι, όμως, ένας μαθητής της ελληνικής γλώσσας, που αξιώθηκε να αποκτήσει στο σχολείο πρόσβαση σε όλες τις εξελικτικές της φάσεις. Για τον λόγο αυτό δεν ανέχομαι να μου "σερβίρουν" τα μέσα ενημερώσεως και οι διάφοροι ομιλητές μια ανατριχιαστικά εκβαρβαρισμένη γλώσσα.
Read more...
Το φαινόμενο του αναρχισμού έχει αναλυθεί πολλές φορές και μάλιστα σε ολόκληρες πραγματείες. Και τούτο γιατί το φαινόμενο αυτό παράγει, ως κοινωνικό νόσημα, την τρομοκρατία.
Read more...
Πάντοτε υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχη διαμάχη μεταξύ εκείνων, οι οποίοι υπερασπίζονται την ελληνική φιλοσοφία και εκείνων, οι οποίοι την απορρίπτουν, για να διασώσουν δήθεν την Πατερική θεολογία.
Read more...
O παραλογισμός της αυτοκτονίας του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου
Read more...
Ο ορθός λόγος και ο Θεός Λόγος του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου
Read more...
Άτομο και Πρόσωπο του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου
Read more...
Ο φόβος και η υπέρβαση του του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου
Read more...
Η θανατηφόρος μάστιγα των ναρκωτικών του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου Ιεροκήρυκος Ι. Μ. Πατρών Δρ Κανονικού Δικαίου Καθηγητή ΣΕΠ ΕΑΠ
Read more...
Η ΥΛΗ: Βάση των βάσεων του κόσμου; του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel