Ζωηφόρος

Ν. Χειλαδάκης

Με ένα πραγματικά καταπληκτικό άρθρο ο Τούρκος αρθογράφος της εφημερίδας Sabah, Hasan Bülent Kahraman,
Read more...
Σε ένα εντυπωσιακό και μακροσκελές άρθρο του ο γνωστός Τούρκος αρθρογράφος, Ali Birand, στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, στις 2/1,αναφερόμενος στις προοπτικές του 2013 για την Τουρκία, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι η χώρα του κάθεται πάνω σε ένα ηφαίστειο, ενώ οι περισσότερες χώρες που την περιτριγυρίζουν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Read more...
Η ηλεκτρονική ταυτότητα με το γνωστό τσιπάκι που θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα, από το 2013 θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλη την Τουρκία.
Read more...
Όσοι για διάφορους λόγους επισκέπτονται την Τουρκία, ιδιαίτερα τώρα τις γιορτές, και έχουν μαζί τους μικρά παιδιά, να ξέρουν πως υπάρχουν και δρουν οργανωμένες σπείρες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαφανίσουν το παιδί τους χωρίς να πάρουν χαμπάρι, (haber !! στα τούρκικα).
Read more...
Όταν ένα πλοίο βουλιάζει, τι κάνουν ο καπετάνιος και το πλήρωμα, οι επιβάτες, αλλά και τα ποντίκια, τα οποία όπως είναι γνωστό, «όταν το πλοίο βουλιάζει φρόντισαν από πριν και έχουν πηδήξει έξω για να σωθούν».
Read more...
Οικτρή διάψευση σε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία με την επικράτηση του Ερντογάν στην εξουσία προχώρησε σε βήματα εκδημοκρατισμού, κάνει ο πρόεδρος του İHD,
Read more...
Την επανεμφάνιση και ανακαίνιση της οθωμανικής παρουσίας στην Ελλάδα για να έρθουν Τούρκοι τουρίστες και να στηρίξουν την ελληνική οικονομία, που όπως είναι γνωστό περνά μεγάλη κρίση, πρότεινε η τουρκική εφημερίδα Hürriyet,σε σχετικό της δημοσίευα στις 22 Νοεμβρίου.
Read more...
Μια σειρά από γεγονότα και εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν φέρει την όλη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε μια εκρηκτική κατάσταση και έχουν δημιουργήσει ένα περίπλοκο σταυρόλεξο το οποίο ακόμα και οι πιο δυνατοί λύτες, δηλαδή κορυφαίοι στρατηγικοί αναλυτές, δυσκολεύονται να το λύσουν και να προβλέψουν τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να επικρέμαται ένα τρομακτικό ολοκαύτωμα που σίγουρα θα έχει πολύ ευρύτερες συνέπειες.
Read more...
Αν πριν μερικά χρόνια έλεγε κανείς πως μπορεί η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στην εποχή του 1945, με τον αιματηρό εμφύλιο, θα τον περνούσαν για φαντασιόπληκτο και το λιγότερο, θα του έλεγαν πως είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Άλλωστε σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κομουνιστικά στρατόπεδα, ούτε φασιστικές δικτατορίες.
Read more...
«Το ορθόδοξο πνεύμα είναι να λέει και να καταχωρεί ο καθένας την γνώμη του όχι να μην μιλεί γιατί φοβάται ή να κολακεύει για να τα έχει καλά με τον αρχιεπίσκοπο ή με τον ηγούμενο» Πάτερ Παΐσιος ο αγιορείτης, Τόμος Α.
Read more...
Σε καμία χώρα στον κόσμο το ζήτημα της πραγματικής ταυτότητας της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της, δεν θα ήταν θέμα αντιπαράθεσης αλλά και έντονης ιστορικής αμφισβήτησης της όλης πορείας της στο διεθνές στερέωμα. Αυτό συμβαίνει στην σύγχρονη Τουρκία, στην οποία το περίφημο «Kimlik Meselesi», (Πρόβλημα Ταυτότητας), έχει προκαλέσει συχνά απροσδόκητες κρίσεις συνειδήσεως, αλλά και μεγάλους τριγμούς στα ίδια τα θεμέλια της.
Read more...
Μεγάλο σκάνδαλο αλλά και επίκεντρο έντονων συζητήσεων προκαλεί στην Τουρκία ένα βιβλίο του Erdoğan Çinar και μιας ομάδας Τούρκων ερευνητών με τον χαρακτηριστικό τίτλο
Read more...
Το προαιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζαντίου), ο Δικέφαλος Αετός, (που όπως είναι γνωστό είναι σήμερα το έμβλημα στην σημαία πολλών ορθοδόξων χωρών όπως η Ρωσία, Σερβία ακόμα και η Αλβανία), όσο και αν αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, κυριαρχεί στην σύγχρονη Τουρκία αναβιώνοντας μια αίσθηση Ρωμιοσύνης η οποία ξαναζεί μέσω αυτού του συμβόλου στην ιστορική της περιοχή, δηλαδή στην σημερινή Μικρά Ασία.
Read more...
Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, γεγονός είναι πως οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να φέρνουν στην επιφάνεια την… χαμένη Ρωμηοσύνη της Μικράς Ασίας.
Read more...
Σαν γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης, σαν ένας Θεσσαλονικιός που μεγάλωσε στις γειτονιές της Κασσάνδρου, του μαρμαρένιου Διοικητηρίου, της Ολύμπου, της παλιάς Πρίγκηπος Νικόλαου, του Φαλήρου και της Βασιλέως Γεωργίου, αισθάνομαι το λιγότερο ντροπή να βλέπω πως η αποκορύφωση των εκατοντάχρονων της απελευθέρωσης έγιναν με συνοδεία 2000 αστυνομικών και με την πλήρη απουσία του λαού αυτής της πόλης. Λες και οι γιορτές έγιναν αποκλειστικά για όλο αυτό το κατεστημένο που μας οδήγησε στην τροϊκανική συμφορά.
Read more...
«Αν ακόμα και ένας Τούρκος στρατιώτης περάσει τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, αυτό θα θεωρηθεί σαν παραβίαση των ρωσικών συνόρων με όλες τις συνέπειες αυτής της πράξης»!! Με αυτά τα πρωτοφανή απειλητικά λόγια, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και σε παλαιστινιακά, συριακά και ιρανικά ΜΜΕ, απείλησε ανοιχτά τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, να μην κάνει καμία απερίσκεπτη κίνηση σε βάρος της συριακής ακεραιότητας γιατί αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Το εκπληκτικό αυτό τηλεφώνημα της Μόσχας προς την τουρκική ηγεσία, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, έγινε στις 8 Οκτωβρίου. Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκλεισε εκνευρισμένος το τηλέφωνο στον Τούρκο πρωθυπουργό χωρίς καν να τον χαιρετήσει, αφήνοντας άναυδο τον Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν, όπως αναφέρετε, έκπληκτος από τις ρωσικές απειλές απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί η Τουρκία, για να πάρει την…
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Ο Όλυμπος της Βιθυνίας, το άγιον Όρος της Μκράς Ασίας, 1400 χρόνια μετά την «άνθησή» του και μετά από μια μακρά περίοδο «ύπνωσης», επιστρέφει ξανά στην επιφάνεια σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Ράντικαλ.
Read more...
Είναι γνωστό το δέος που προκαλεί στους Τούρκους η αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας που δεσπόζει στην βασιλίδα των πόλεων. Τα τελευταία χρόνια το δέος αυτό έχει πάρει εξαιρετικές διαστάσεις, καθώς όλο και περισσότερα άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία από το μεγάλο αυτό μνημείο, με την πρωτοβουλία των ίδιων των Τούρκων μουσουλμάνων, βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύπτοντας για πολλούς άγνωστες και χαρισματικές ιδιότητες του ναού.
Read more...
Η Τουρκία είναι η χώρα όπου οι κάτοικοι της περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, δεν… εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Την καταπληκτική αυτή διαπίστωση αναδεικνύει μια πρόσφατη έρευνα του τουρκικού πανεπιστημίου, Bahçeşever Üniversitesi, με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο, «Άτλας των τουρκικών αξιών στο 2012».
Read more...
«Το να παρακολουθείς την σειρά Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής είναι αυτοκτονία». Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια, ο πολύ γνωστός Τούρκος ιστορικός και πρώην πρόεδρος του «Τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας», Yusuf Halaçoğlu, εξέφρασε στην τουρκική εφημερίδα, Habertürk, την άποψη του για την ιστορική διαστρέβλωση από το πασίγνωστο πλέον στην Ελλάδα τουρκικό σήριαλ.
Read more...
Ενώ στην Ελλάδα «καταπίνουμε» καθημερνά την πλημμυρίδα των αποβλακωτικών τουρκικών σήριαλ, που σε πολλές περιπτώσεις διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια υπέρ ενός νεόκοπου νεοοθωμανισμού, στον Λίβανο την έντονη αντίδραση από μέρους των ελληνορθόδοξων Λιβανέζων, δηλαδή των Ρωμιών του Λιβάνου, προκάλεσε η αναγγελία της προβολής της ταινίας, «Fetih 1453», μια ταινία που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Παρά τα αμέτρητα προβλήματα που διαβιούν καθημερινά οι Ρωμιοί ορθόδοξοι του Λιβάνου, στα οποία προστέθηκε και ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας τις συνέπειες του οποίου πληρώνει ακριβά το χριστιανικό στοιχείο της Μέσης Ανατολής, δεν δίστασαν να οργανώσουν αντιτουρκικές εκδηλώσεις μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης να προβληθεί στον Λίβανο η γνωστή νεοοθωμανική και άκρως εθνικιστική τουρκική ταινία, «Fetih 1453». Η ταινία αυτή ηρωοποιεί τους πολιορκητές της Κωνσταντινούπολης το 1453 και παρουσιάζει τον Μωάμεθ στο φινάλε να εισέρχεται μεγαλοπρεπής στην αγία Σοφία για να σώσει τους χριστιανούς που είχαν καταφύγει εκεί, σαν ο…
Read more...
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι Έλληνες από τα νησιά πηγαίνουν στις απέναντι ακτές της Τουρκίας για να ψωνίσουν στις λαϊκές αγορές,
Read more...
«Ανήκωμεν εις την Δύση»;;; του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
«İhtida» Η Ρωμηοσύνη που έμεινε στην Τουρκία μετά το 1922 του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Τουρκικά σήριαλ Στην Ελλάδα αποβλακώνουν Στην Τουρκία φανατίζουν ανθελληνικά του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Η Αγία – Σοφία τρομάζει τους Τούρκους του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Γιατί δεν ανοίγει ο τάφος του Μωάμεθ του πορθητή; του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Ο Νταβούτογλου σε …. Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Σταματήστε να διαφημίζετε την Χρυσή Αυγή του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Η Άγκυρα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία και «χαϊδεύει» την Ντόρα του Νίκου Χειλαδάκη
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Άραγε είμαστε λαός ηλιθίων; του Νίκου Χειλαδάκη Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Αισχρή τουρκική πρόκληση του Νίκου Χειλαδάκη Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Δεν είναι αυτοκτονία είναι δολοφονία του Νίκου Χειλαδάκη Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Η πολιτική του φόβου και… ο Γάιδαρος του Νασραδίν Χότζα του Νίκου Χειλαδάκη Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...
Η κ. Ρεπούση, οι   γενοκτονίες και… τα τουρκικά σήριαλ (Ντροπή σας κ. Κουβέλη) του Νίκου Χειλαδάκη Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Published in Ν. Χειλαδάκης
Written by
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel