Ζωηφόρος

Αν παρατηρήσει κανείς με ψυχραιμία τις εξελίξεις γύρω από κρίσιμα για το Φανάρι ζητήματα θα παρατηρήσει ότι πολλά εξ αυτών στέφονται με πλήρη αποτυχία.
Read more...
Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της ορθόδοξης Διασποράς στην Κορέα, ως ελάχιστη συμβολή στις προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται τελευταίως πανορθοδόξως, με την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προς επίλυση του φλέγοντος και ακανθώδους, συνάμα, για ιστορικούς και ποιμαντικούς λόγους, προβλήματος της Ορθόδοξης Διασποράς.
Read more...
Κατατέθηκε στη Βουλή του Κεμπέκ ο πολυσυζητημένος νόμος περί κατάργησης των θρησκευτικών συμβόλων σε πολίτες που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες. «Είναι μια όμορφη ημέρα για το Κεμπέκ» δήλωσε με νόημα η πρωθυπουργός της πολιτείας, Πολίν Μαρουά, σε συνέντευξη Τύπου.
Read more...
Κατά της παραπομπής Εφραίμ-Αρσενίου
Published in Βατοπαίδι
Written by
Read more...
Για τον κίνδυνο «να φτάσουμε στο σημείο, εντός ολίγων ετών, τα παιδιά μας να έχουν αργία την 30η Ιανουαρίου χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο» κάνει λόγο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία.
Published in Τρείς Ιεράρχες
Written by
Read more...
Πήρα αφορμή για το παρόν άρθρο από διάφορες φιλοπατριαρχικές ιστοσελίδες, που διαφημίζουν οικουμενιστικές τελετές προσδίδοντας σε αυτές τις εκφράσεις «άρωμα Φαναρίου» και «Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια».
Read more...
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κήρυξε απαράδεκτη την αίτηση που κατέθεσε η «εκκλησία» της Σαηεντολογίας με την οποία υποστήριζε ότι οι Βελγικές αρχές είχαν παραβιάσει τα δικαιώματα της «εκκλησίας» (τα εισαγωγικά δικά μας) με δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με υπό εκτέλεση έρευνα.
Published in Αιρέσεις
Written by
Read more...
Εισήγηση στην ΣΤ' Συνάντηση του ΔιορθοδόξουΔικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών στο Νευροκόπι, Βουλγαρίας 19-22 Σεπτεμβρίου 2013. «Αἱρέσεις καί ἡ ποιμαντική ἀντιμετώπισή τους» τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Εἰρηναίου
Read more...
Φως στις οικονομικές σχέσεις κράτους-εκκλησίας Το διαφαινόμενο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον επίσκοπο του Λίμπουργκ Φραντς Πέτερ Τέμπαρτς βαν Ελστ, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο ευαίσθητες πτυχές των οικονομικών σχέσεων κράτους-εκκλησίας.
Read more...
Την ενδεχόμενη αναγκαστική αποκοπή της από τον κρατικό μηχανισμό ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, το οποίο τονίζει την ιστορική σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης:
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel