Ζωηφόρος

Κύπρος

Κάποιοι δεν ξεχνούν και συνεχίζουν να τιμούν τους Ήρωες του έθνους μας
Published in Κύπρος
Written by
Read more...
Έχει καταντήσει κοινοτοπία το να αναφέρεται κανείς στο Κυπριακό και να επισημαίνει ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ο Ελληνισμός της Κύπρου εδώ και 3.500 χρόνια πορεύεται εν μέσω θυελλών και καταιγίδων, υφίσταται βαρβαρικές επιδρομές και αιμοσταγείς αιχμαλωσίες, σε συνδυασμό με δολοφονικές προδοσίες. Από καιρό σε καιρό ο Ελληνισμός της Κύπρου χαρακτηρίζεται «επιθανάτιος», καταδικασμένος σε θάνατο, σε αφανισμό.
Read more...
Κάθε Ιούλιο η Κύπρος με πληγώνει. Στις 11 Ιουλίου θυμάμαι την φονική έκρηξη του 2011 στη Ναυτική βάση ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ στο Μαρί. Στις 9 Ιουλίου ο νους μου στρέφεται στο 1821 και στη θυσία των Επισκόπων, ηγουμένων και προκρίτων που είχαν κατηγορηθεί ότι μετείχαν στην Εθνεγερσία του Ελληνισμού. Στις 15 και στις 20 έρχονται οι πικρές μνήμες του πραξικοπήματος και της εισβολής.
Read more...
Ενώ η προσοχή μας ήταν στραμμένη στις ευρωεκλογές διαδραματίσθηκαν ενδιαφέροντα γεγονότα στο δεύτερο κράτος του Ελληνισμού, την Κύπρο. Τα θυμίζω εν συντομία:
Read more...
Ξημέρωνε η 14η Μαρτίου 1957. Στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας η αγχόνη των Αγγλων αποικιοκρατών έκοβε το νήμα της σύντομης ζωής του δεκαοκτάχρονου μαθητή και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Read more...
«Η Ελένη, συμμαθήτριά μου χρόνια, έγραφε πάντα στο επάγγελμα πατρός μία λέξη που ποτέ δεν καταλάβαινα: Αγνοούμενος...»
Read more...
Για να κατανοήσουμε τις παγίδες που κρύβει η νέα φάση διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ποιος είναι ο διακηρυγμένος εδώ και 60 χρόνια στόχος της Τουρκίας για την ελληνική Μεγαλόνησο. Η Τουρκία, όπως έγραφε ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής, πάντα δηλώνει δημοσίως τα σχέδιά και τις επιδιώξεις της, αλλά εμείς δυστυχώς δεν δίνουμε την δέουσα σημασία.
Read more...
Η Κύπρος εισήλθε σε μια νέα φάση της μακράς και γεμάτης βάσανα και πόνους ιστορίας της. Η υπογραφή της κοινής διακήρυξης - πλαισίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αγγ. Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Ντ. Ερόγλου σήμανε την έναρξη των νέων διαπραγματεύσεων, στα πλαίσια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Read more...
Τέσσερα γεγονότα αμέσως ή εμμέσως συνδεδεμένα με το Κυπριακό είχαμε κατά τις τελευταίες ημέρες. Θυμίζω: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε κοινό πλαίσιο αρχών με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο Έρογλου.
Read more...
Φαίνεται πως αυτά που θα έπρεπε να πουν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Κύπρου, που ήξεραν μόνο να χαμογελούν ευτυχισμένοι μπροστά στις κάμερες, από την επιβολή ενός νέου σχεδίου Αννάν για την «επίλυση» υποτίθεται του Κυπριακού, τα λένε αφ’ ενός οι Ρώσοι, που ήδη έχουν κάνει την πρώτη τους ηχηρή παρέμβαση, αλλά το πιο καταπληκτικό, αφ’ ετέρου ένας πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος, της εφημερίδας Sabah, ο οποίος ομολογεί δημόσια ότι το λιμνάζων κυπριακό πρόβλημα δεν λύνεται, αν πρώτα δεν αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.
Read more...
Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Sami Kohen, παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ’ ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία η αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού.
Read more...
Το θυμόσαστε το περίφημο Kazan Kazan; Ήταν η πολύ πονηρή και εύστοχη φράση που ακούστηκε από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, στη συνάντησή που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 24 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, θέλοντας να υπογραμμίσει την θέση της Τουρκίας ότι όλα στα Αιγαίο πρέπει να μοιραστούν… φίφτι φίφτυ με τους Έλληνες. Δηλαδή με λίγα λογία, το σπίτι το δικό σου μου ανήκει στο ήμισυ και αυτό λέγεται... διπλωματία
Read more...
Εκτιμώ τον πατριωτισμό του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, αν και έχω διαφωνήσει μαζί του όταν υποστήριξε το σχέδιο Ανάν. Προσπαθεί να αναστηλώσει την Κυπριακή οικονομία μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του Δ. Χριστόφια και του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ.
Read more...
Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 15.11.2013 από την ανακήρυξη του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Συνέπεσε και με την εκδημία του Γλαύκου Κληρίδη, παλαιμάχου πολιτικού και πρώην Προέδρου της Κύπρου, ο οποίος υπήρξε αγνός Έλληνας, παρά την εμμονή του υπέρ του σχεδίου Ανάν.
Read more...
Εντός δέκα ημερών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, (22/10), ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Osman Ertuğ,
Read more...
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κάνει αποφασιστικά βήματα για τη θωράκιση της Δημοκρατίας από τους θιασώτες της ρατσιστικής βίας και του ολοκληρωτισμού.
Read more...
Εἶναι σέ ὅλους γνωστός ὁ ἡρωισμός καί ἡ αὐτοθυσία τῶν μαχητῶν τῆς Ε.Ο.Κ.Α. κατά τόν ἀπελευθερωτικό ἀγώνα τῆς Κύπρου κατά τά ἔτη 1955-1959.
Read more...
Στις 9 Ιουλίου ο Κυπριακός Ελληνισμός και το Έθνος ολόκληρο τιμά τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, των τριών Επισκόπων και των 486 κληρικών και λαϊκών που εκτελέσθηκαν από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου 1821.
Read more...
Λύση ευρωπαϊκή και όχι ανανική!
Read more...
Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Ολι Ρεν δήλωσε προ ολίγων ημερών ότι εργάστηκε για την επανένωση της Κύπρου και κατέβαλε κόπους επί πέντε έτη.
Read more...
ΓΕΝΙΚΑ: Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν οργάνωση Ελλήνων της Κύπρου που έδρασε την περίοδο 1955-9 για την απελευθέρωση του μαρτυρικού νησιού από το βρετανικό ζυγό και την Ένωση με την Ελλάδα.
Read more...
Η πλειοψηφία των εθνομαρτύρων του Κυπριακού έπους 1955-59 είχε φοιτήσει στα τόσο μα τόσο διαβληθέντα κατηχητικά σχολεία που καλλιεργούσαν και καλλιεργούν τα θρησκευτικά και εθνικά ιδεώδη
Read more...
Τα μεσάνυκτα της 13ης καθώς ξημέρωνε η 14η Μαρτίου 1957 οι Άγγλοι αποικιοκράτες κρέμασαν τον έφηβο αγωνιστή του Κυπριακού Αγώνος Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Read more...
Κατατέθηκαν επισήμως οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Στις 17 Φεβρουαρίου οι Ελληνοκύπριοι γυρίζουν σελίδα και δίνουν τέλος στην κακή διακυβέρνηση του Προέδρου Χριστόφια και του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ.
Read more...
Στην κατεχόμενη Μια Μηλιά της Κύπρου, κοντά στη Λευκωσία, ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων.
Read more...
Φίλος που μελετά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις παρακολούθησε προσφάτως ένα σεμινάριο στις Βρυξέλλες σχετικό με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Read more...
Επανέρχομαι στο θέμα των μαζικών τάφων Ελλήνων που ανακαλύπτονται συνεχώς στην Κύπρο και καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα του Τουρκικού Στρατού και των Τουρκοκυπρίων παραστρατιωτικών τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974.
Read more...
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έμαθε γράμματα όταν ακόμη διδασκόταν στα σχολεία το κλασικό ρητορικό κείμενο «Λόγος Λυκούργου κατά Λεωκράτους». Εκεί περιείχετο ο όρκος των Αθηναίων εφήβων, η υπόσχεσή τους να αγωνίζονται για την πατρίδα, τα όσια και τα ιερά.
Read more...
Του αντρειωμένου Ευαγόρα Παλληκαρίδη ο θάνατος…του Δημήτρη Νατσιού
Published in Κύπρος
Written by
Read more...
Σύλληψη και απελευθέρωση ευρωβουλευτών και Επισκόπου στα κατεχόμενα
Published in Κύπρος
Written by
Read more...
Όλη η Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Κύπρουκαι οι αντιδράσεις
Published in Κύπρος
Written by
Read more...
Επιμνημόσυνος λόγος στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματοςτου Γιαννάκη ΟμήρουΠροέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
Published in Κύπρος
Written by
Read more...
Συγκλονιστικό όραμα 10χρονου με τον γέροντα Παΐσιο που αφορά την Κύπρο!
Published in Κύπρος
Written by
Read more...
Εκδήλωση για την Κύπροαπό την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
Published in Κύπρος
Written by
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel