Ζωηφόρος

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία που συγκλονίζουν όλους τους Έλληνες αλλά και όλη την ανθρωπότητα, θεωρούμε χρέος μας να κοινοποιήσουμε κάποιες πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό, μετά από τις προσευχές μας υπέρ αναπαύσεως όλων εκείνων που άδικα έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη γαλλική πρωτεύουσα.
Read more...
Μέ βαθιά λύπη, παρακολουθοῦμε τίς ἐξελίξεις πού ἀφοροῦν στήν ἵδρυση Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν, ἐντός τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ ΑΠΘ πού βρίσκεται στήν πόλη μας, τήν Συμβασιλεύουσα.
Read more...
Για υποτίμηση του Χριστιανισμού και υποβίβαση του σε κουλτούρα προσπαθεί να μας πείσει ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δήθεν έτσι «θέλουμε εμείς να μετατρέψουμε και το Ισλάμ»!
Published in Ισλάμ
Written by
Read more...
Συντονιστικό Όργανο Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Χριστ. Σωματείων Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 5-3-2014 Προς το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ.
Read more...
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ιστολόγιο Ρωμαίικο Οδοιπορικό από κοινού με τον καθηγητή Δημήτριο Τσελεγγίδη ο καθηγητής Λάμπρος Σιάσος προχώρησε σε αποκαλυπτικές αναφορές για τις στοχευμένες κινήσεις των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην αλλοίωση του θεολογικού περιεχομένου του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με τελευταία πράξη την υπερψήφιση της πρότασης για την ίδρυση Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στο Τμήμα αυτό.
Read more...
Σε ένα το πολύ δύο μήνες οι Τζιχαντιστές θα έχουν ετοιμαστεί κατάλληλα και θα είναι σε θέση να μπορούν να αρχίσουν επιχειρήσεις τρομοκρατικών επιθέσεων σε στόχους σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποκάλυψε ο ίδιος ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντουλαζίζ, σε δηλώσεις που δημοσιευτήκαν και στην τουρκική εφημερίδα, Taraf (1/9).
Read more...
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούν ευθέως τον Ερντογάν για τη δημιουργία της δολοφονικής ισλαμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».
Published in Τζιχάντ
Written by
Read more...
Άφηναν μικρά κορίτσια έρμαιο στα χέρια συμμοριών ισλαμιστών για να μην προβάλλουν την “θρησκευτική προέλευση” των δραστών! Πακιστανοί η συντριπτική πλειοψηφία, τους ονόμαζαν “Ασιάτες” ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ 54 ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Read more...
Από το τέλος του Ψυχρού Πόλεμου ως διαδικασία ζύμωσης και από την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης ως πεδίο κλιμακούμενης εφαρμογής, το Ισλάμ βρίσκεται σε κατάσταση εσωτερικών τριβών, αλλά και σε πορεία αποδόμησης.
Published in Ισλάμ
Written by
Read more...
Κι όμως, όλα καταγράφονται στα ιερά κείμενά τους με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες… Τα επιβάλλει το Κοράνι και η Σούννα
Read more...
Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης είναι το… τμήμα Ισλαμικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης, ο οποίος, εκτός των άλλων, φιλοδοξεί να κοσμήσει την πόλη με ισλαμικούς μιναρέδες, μουσουλμανικά νεκροταφεία και από «Νύφη του Θερμαϊκού» να την μετατρέψει σε… «Χανουμάκι του Πασά».
Read more...
Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων απέστειλλαν 40 Ακαδημαϊκοί, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους σχετικά με τρία μείζονα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες δηλώνουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό και στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ενώ ζητούν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Διαβάστε το υπόμνημα
Published in Ισλαμικό Τέμενος
Written by
Read more...
Ὁ σύγχρονος κίνδυνος τῆς ἀνθρωπότητας εἶναι ὁ ἰσλαμικός ἐπεκτατισμός. Ἡ αἱματοχυσία στή Συρία, στο Ἰράκ καί τό Χαλιφάτο δέν θά ὑπῆρχε, χωρίς τόν ἐπεκτατισμό αὐτόν. Ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐάν εἶναι αὐτόχθων ἤ κατευθυνόμενος.
Read more...
Φρικτό απολογισμό κακοποίησης και εν ψυχρώ δολοφονιών παντρεμένων ή λογοδοσμένων γυναικών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 στην Τουρκία, κάνουν οι ίδιες οι τουρκικές εφημερίδες.
Read more...
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Επικοινωνίας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Published in Τζιχάντ
Written by
Read more...
H Βρετανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της ικανότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, που υπογράμμισε ότι πρέπει νατους σταματήσουμε προτού δημιουργήσουν «ένα τρομοκρατικό κράτος στις ακτές της Μεσογείου».
Published in Τζιχάντ
Written by
Read more...
Ν.Δ.: Σοκ και δέος προκαλούν οι σφαγές στο Ιράκ Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με τα εγκλήματα κατά Χριστιανών στο Ιράκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Published in Τζιχάντ
Written by
Read more...
Λίγο παλαιότερα, προσπαθοῦσα νά καταλάβω πῶς γίνεται ἡ Σαουδική Ἀραβία νά εἶναι πίσω ἀπό τήν δράση τοῦ Μπίν Λάντεν καί συγχρόνως νά ἐνισχύῃ τούς Μπούς, σέ βαθμό πού νά τούς ἐπηρεάζει, καί δέν τό καταλάβαινα.
Read more...
Άρθρο της γαλλικής εφημερίδας την επομένη της θριαμβευτικής εκλογής του "O Eρντογάν είναι βέβαιος ότι επελέγη από τον Θεό για να διοικήσει τη χώρα - Παίρνει ρεβάνς από τον Κεμάλ"
Published in Ισλάμ
Written by
Read more...
- Γιατί μαμά πετάνε πέτρες αυτοί οι άνθρωποι στο πάρκο; - Μη σε νοιάζει κοριτσάκι μου, λιθοβολούν μια κυρία που έφυγε από τον άντρα της. Έχουν τον δικό τους πολιτισμό, μην τους παρεξηγείς.
Published in Ισλάμ
Written by
Read more...
«Άρεσε η γριά τη σύκα τώρα θέλει και τα... συκόφυλλα», είναι μια χαρακτηριστική λαϊκή παροιμία που ανταποκρίνεται τέλεια στις προκλητικότατες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Müezzinoğlu, εν μέσω της μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αρχίζοντας από την δυτική Θράκη.
Read more...
Έγινε και αυτό το καταπληκτικό! Ενώ εδώ στην χώρα μας το ζήτημα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης και η επιδίωξη του νέου «σουλτάνου» της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, να ξανακάνει το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας, μουσουλμανικό τζαμί συναντά χαρακτηριστική αδιαφορία, στην ίδια την Τουρκία άρχισε εκστρατεία συλλογής υπογραφών να μην γίνει η Αγία Σοφία τζαμί και να παραμείνει έως έχει, δηλαδή σαν μουσείο και σαν προστατευόμενο πολιτιστικό μνημείο με μεγάλη διεθνή αξία.
Read more...
Η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, η αγιωτόκος Θεσσαλονίκη, η συνβασιλεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η συμπρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ξαναγίνεται με τις ευλογίες του περίφημου και παγκοσμίου φήμης δημάρχου της, η ισλαμική Selanik της Οθωμανικής αυτοκρατορίας εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της από τον οθωμανικό ζυγό.
Read more...
«Ἤκουσα ἀπὸ τὸν Τηλεοπτικὸ Σταθμὸ ΣΚΑΪ τὴν συζήτηση γιὰ τὴν προσπάθεια ποὺ γίνεται νὰ ἱδρυθῇ στὴ Θεσσαλονίκη ‘Κατεύθυνση Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν’ μέσα στὴν Ὀρθόδοξη Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ ΑΠΘ.
Read more...
Στην ιστοσελίδα Αζινλίκτσα με πανηγυρικό τρόπο δημοσιεύετε η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Ζωηφόρος η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης, έχει σταλεί ήδη από την 7η Μαΐου 2014 προς τον Πρόεδρον του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομον Σταμούλην.
Read more...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου σε τηλεοπτική εκπομπή στο Σκάι
Read more...
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, σύμφωνα με το Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle, που επικαλείται πληροφορίες από κύκλους που συμμετείχαν στη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Published in Ισλαμικό Τέμενος
Written by
Read more...
Νέες βόμβες μετά αυτές για το Mega από τον Βασίλη Καπερνάρο.
Published in Ισλαμικό Τέμενος
Written by
Read more...
Η Άννα Στάμου είναι η πρώτη Ελληνίδα μουσουλμάνα που θέτει υποψηφιότητα στις επερχόμενες ευρωεκλογές με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. Η υποψήφια ευρωβουλευτής δηλώνει πως στόχος της είναι να παλέψει για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων και την ίση μεταχείρισή τους.
Read more...
Σε θάνατο διά απαγχονισμού καταδικάστηκε μια 27χρονη έγκυος στο Σουδάν, που κατηγορείται για αποστασία.
Read more...
Με αφορμή τις προσεχείς ευρωεκλογές ανέκυψε και πάλι το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που πολλοί τη θεωρούν «δούρειο ίππο του τουρκικού εθνικισμού». Κάποιος μάλιστα υποψήφιος Έλληνας, δήλωσε ότι πρέπει η μειονότητα «να θεωρηθεί ένα συμπαγές τουρκικό πράμα».
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel