Ζωηφόρος

«Καλόγερος, παπάς, το ράσο του σημαία, η νίκη είναι βεβαία»!,

«Καλόγερος, παπάς, το ράσο του σημαία, η νίκη είναι βεβαία»!

***

Δυναμικό παρών στο Σύνταγμα έδωσαν «αγανακτισμένοι» ιερείς από την Αιγιάλεια 

- Μόλις εμφανίστηκαν, οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν δρόμο για να περάσουν και τους χειροκροτούσαν θερμά.

Δυναμικό παρών έδωσε χθες στην Πλατεία Συντάγματος η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διαδηλώνοντας στο πλευρό των «Αγανακτισμένων», όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr. Περίπου στις 8 και τέταρτο το βράδυ δεκάδες ιερείς έκαναν την εμφάνιση τους στην οδό Πανεπιστημίου κρατώντας πανό που έγραφε: «Οι ιερείς της Αιγιαλείας είναι μαζί σας».

Μόλις εμφανίστηκαν, οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν δρόμο για να περάσουν και τους χειροκροτούσαν θερμά. Στη συνέχεια οι ιερείς κατευθύνθηκαν προς στην Πλατεία Συντάγματος, όπου και πήραν θέση στο πλευρό των διαδηλωτών στο κέντρο της συγκέντρωσης. Μάλιστα, οι φωτογραφίες με τους ιερείς της Αιγιάλειας που συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Σύνταγμα έκαναν το γύρο του κόσμου.

Είχε προηγηθεί παρότρυνση του Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος μάλιστα εξέδωσε και δελτίο τύπου με το οποίο καλούσε τους πολίτες αλλά και τους ιερείς της Μητρόπολής του να «κατεβούν στις πλατείες, είτε μόνοι τους, είτε με την οικογένεια τους, είτε με την ενορία τους για να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στην ειρηνική διαμαρτυρία των συμπολιτών».

Την Παρασκευή το απόγευμα είχαν, μάλιστα, φτάσει στο Σύνταγμα οργανωμένα πούλμαν με ιερείς της περιοχής, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου και για μισή ώρα χτύπησαν όλες οι καμπάνες των ναών της Αιγιαλείας προκειμένου να «ξυπνήσουν οι συνειδήσεις».

Πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/72920

***

ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

"Οι Ιερείς της Αιγιάλειας είναι εδώ μαζί σας"

Με το σύνθημα αυτό χαραγμένο πάνω σε ένα πανό, αντιπροσωπεία από 40 Ιερείς της περιοχής της Αιγιάλειας της Ιεράς Μητροπόλεως χθές το απόγευμα (Κυριακή 5η Ίουνίου) μετέβησαν με πούλμαν από το Αίγιο στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους εκεί "αγανακτισμένους πολίτες", οι οποίοι με την εκεί παρουσία τους εκφράζουν την οργή, την αγανάκτηση και το θυμό τους απέναντι στην μνημονιακή πολιτική.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή των Ιερέων μας, στάθηκε το γεγονός ότι καθημερινά πλέον ως εφημέριοι είναι δέκτες όχι μόνο της οικονομικής ανέχειας, λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων, που μέρα με τη μέρα καθιστούν δυσβάστακτη την επιβίωση των συνανθρώπων μας, αλλά και της αγωνίας και ανησυχίας τους για την υποθήκευση της εδαφικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας ακεραιότητας με τους ἀντισυνταγματικούς και παράνομους όρους του Μνημονίου, όπως δικηρύσσει ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους εκεί αγανακτισμένους πολίτες, μόλις αντίκρυσαν τους ιερείς μας, αντέδρασαν με έντονα χειροκροτήματα και θερμές επιδοκιμασίες, συνοδευόμενες από συνθήματα όπως:

    «Μπράβο σας!»,

    «Επιτέλους οι ιερείς είναι κοντά μας!»,

    «Έτσι, να είστε κοντά σε μας, κοντά στο λαό!»,

    «Παπά κάνε μια ευχή να φύγουν οι κλέφτες από τη Βουλή!»,

    «Παπά μπροστά, παπά γερά με τσαμπουκά!»,

    «Να μιλήσει η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος!»,

    «Είστε οι πρώτοι που ήρθατε!».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι συγκεντρωμένοι άνοιγαν διάδρομο για να περάσουν οι ιερεἰς μας, με αποτέλεσμα  μέσα σε λίγα μόλις λεπτά της ὠρας να βρεθούν  από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, στο κέντρο των εκδηλώσεων.

Ως αμελητέα εξαίρεση από τον γενικό αυτό κανόνα μπορεί να αναφερθούν  κάποιες σποραδικές φωνές αρνητικής αποδοχής των ιερέων μας εκ μέρους ωρισμένων, οι οποίοι μέ τον τρόπο αυτό εξέφραζαν την απουσία της Διοικήσεως της Εκκλησίας από τα προβλήματα και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες και γενικώτερα η Χώρα μας. Κάποιοι χρησιμοποίησαν την γνωστή καραμέλλα  για την εκκλησιαστική περιουσία, για την διανομή της στο Λαό ή για την φορολόγηση της περιουσίας αυτής. Τούτο συμβαίνει διότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει επαρκή ενημέρωση  ως προς το γεγονός ότι η Εκκλησία φορολογείται κατά τρόπο ληστρικό με κίνδυνο να διακοπή το κοινωνικό της έργο. Σήμερα οι Ναοί μας δυσκολεύονται πάρα πολύ στο να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους ἐξοδα. 

Το μήνυμα το οποίο μας μετέφεραν οι Ιερείς μας, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό, την ικανοποίηση και την συγκίνησή τους, είναι ότι σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η Εκκλησία να σταθεί δίπλα στο Λαό, να τον αφουγκραστεί και να ασκήσει μια ουσιαστική ποιμαντική όχι απλά και μόνο για να του επιλύσει τις συνέπειες της οικονομικής του ανέχειας αλλά κυρίως για να του δώσει πνευματικά εφόδια, που θα τον βοηθήσουν να αλλάξει την κοινωνία και να στηριχθεί σε ηθικές αξίες και ιδανικά.

Αίγιον, 6 Ιουνίου 2011

+ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=2REmnU63F90&feature=player_embedded

Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=fvsUa6j2Fmk&feature=player_embedded#at=16

πηγή: http://mkka.blogspot.com/2011/06/blog-post_06.html

***

Θερμή υποδοχή των κληρικών στο Σύνταγμα

του Νίκου Παπαχρήστου

Πλατεία Συντάγματος, Κυριακή βράδυ. Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν για την Ελλάδα. Ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, την ανεργία, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την υποθήκευση του μέλλοντος της νέας γενιάς αλλά και των γενιών που θα έρθουν. Και ξαφνικά ένα δυνατό χειροκρότημα αρχίζει να «απλώνεται» ταχύτατα από τις αρχές της Αμαλίας μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη, συνοδεύοντας τον παπά-Ηλία που ήρθε στην πλατεία με την τετράτροχη μηχανή του. «Μπράβο Πάτερ», «Ζήτω στον παπά», «Και η Εκκλησία είναι μαζί μας» φώναζε όλος ο κόσμος βλέποντας στον χαμογελαστό παπά-Ηλία το πρόσωπο της Εκκλησίας.

«Εγώ παιδιά μου δεν είμαι άνεργος. Και τα παιδιά μου δουλειά έχουν. Αλλά είμαστε εδώ. Όλοι μαζί. Για την Ελλάδα μας, για την πατρίδα μας, τους νέους και τους εργαζόμενους. Είμαστε εδώ, ενωμένοι!». Τα λόγια του πατέρα Ηλία, που διακονεί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Αχαρνών, προκάλεσαν τον ενθουσιασμό ιδιαιτέρως των νέων που σταμάτησαν προς στιγμήν τα συνθήματα για ν’ ακούσουν τον ιερέα.

Και εκείνος με λόγια θερμά μιλούσε για την Ελλάδα, για την σημασία να μείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, για την οικογένεια, για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρκαδία, την ανάγκη να γνωρίζουμε ιστορία, για τον Κολοκοτρώνη και τους ήρωες. Δεν μάσησε τα λόγια του για τους ξένους που προσβάλλουν την Ελλάδα με τα υποτιμητικά σχόλια τους και τις εκβιαστικές πολιτικές τους αλλά και για τους έλληνες πολιτικούς που έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο. Λόγος απλός, απέριττος, γεμάτος νοήματα, πλημμυρισμένος με συγκίνηση και πατρική αγάπη, ειλικρινής, σκληρός, αληθινός, χωρίς φιοριτούρες και λογοτεχνικές περικοκλάδες. Λόγος ασυνήθιστος για πρόσωπο της Εκκλησίας που όμως όπως φάνηκε έτυχε θερμής υποδοχής από τον συγκεντρωμένο λαό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον πατέρα Ηλία, να τον ασπαστούν, να του φιλήσουν το χέρι. Μαζί τους και πολλοί νέοι από την ενορία του που βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν. «Είναι ο καλύτερος παπάς. Πάντα κοντά μας, πάντα δίπλα μας, ένας δεύτερος πατέρας» θα μας πει ένας από τους νέους. 

Και αυτό συνέβη με κάθε ιερωμένο που έφτασε στο Σύνταγμα για να λάβει μέρος στην παλλαϊκή συγκέντρωση. «Παπά γερά, μπροστά με τσαμπουκά!» φώναξε μια ομάδα μεσήλικων, στη συμβολή της Βουκουρεστίου με την Σταδίου, βλέποντας έναν νεαρό Ιερέα να κατευθύνεται στην πλατεία Συντάγματος. Λίγο πιο ψηλά, στην Ακαδημίας, δύο Ιερείς με τις πολυμελείς οικογένειες τους έγιναν ένα με το πλήθος. Τα μικρά παιδιά τους κρατούσαν ελληνικές σημαίες και η μόνη λέξη που φώναζαν ρυθμικά ήταν «Ελλάδα». «Για τα παιδιά αυτά, για το μέλλον της πατρίδας μας, γι’ αυτά είμαστε εδώ» μας είπε ο π.Αντώνιος που ήρθε από τον Πειραιά. «Κάποιοι νομίζουν ότι οι παπάδες είναι μόνο για τις πανηγύρεις, τις γιορτές, τα άμφια και τις λαμπρές τελετές. Νομίζουν ότι είμαστε πλούσιοι. Αλλά και εμείς δίνουμε τον αγώνα μας για επιβίωση όπως όλος ο κόσμος. Και αγωνιούμε και εμείς για το αύριο» πρόσθεσε.

Οι κληρικοί της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κρατώντας πανό που έγραφε «Οι ιερείς της Μητρόπολης Αιγιαλείας είναι εδώ μαζί σας», γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους

Με ενθουσιασμό έγιναν δεκτοί περίπου 30 κληρικοί που ταξίδεψαν από την Αιγιαλεία για να δηλώσουν το δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση των Αθηνών. Στο πέρασμά τους οι πολίτες χειροκροτούσαν. «Επιτέλους να μιλήσει η Εκκλησία. Να αφήσει τα «σεις» και τα «σας». Να κατέβουν για λίγο οι δεσποτάδες από τους θρόνους τους και να έρθουν μαζί με το λαό. Να πάψουν να χαϊδεύουν την Κυβέρνηση και την εξουσία. Έχουμε ανάγκη την Εκκλησία να σταθεί κοντά μας» μας δήλωσε ο κ.Γιάννης Κωνσταντινίδης από την Εύβοια, άνεργος πατέρας 3 παιδιών, ο οποίος με θέρμη χειροκρότησε την παρουσία των Ιερέων. «Είναι από τα Καλάβρυτα και το Αίγιο, τους έστειλε ο Αμβρόσιος» είπε μια νεαρή κοπέλα. «Ποιος είναι αυτός;» την ρώτησε η φίλη της. «Αυτός με τα’ άσπρα τα μακριά τα γένια» της απάντησε αφοπλιστικά η κοπέλα. «Μπράβο του! Μπράβο του!» σχολίασε η φίλη της και συνέχισαν να βλέπουν τους ιερείς να κατευθύνονται προς τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης.

Όσοι Ιερείς βρέθηκαν χθες στη συγκέντρωση έτυχαν θερμής υποδοχής ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους. Ακόμα και εκείνοι που είχαν κάποιες επιφυλάξεις κατάλαβαν ότι από ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως είναι οι αυθόρμητες συγκεντρώσεις του λαού για την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο ιερός κλήρος και το τιμημένο με αγώνες και αίμα ράσο.

Σημείωση Αmen.gr: Αξίζουν συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα που στην επαρχία του έχει κληρικούς όπως ο π. Ηλίας με θάρρος γνώμης, ειλικρίνεια και λόγο αληθινό.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5908

***

Μπροστάρης στο συλλαλητήριο ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

της Μαρίας Μανάκα

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας  και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε σύσσωμη η ηγεσία του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου  την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την απόφαση της πολιτείας για την λειτουργία κέντρων κράτησης μεταναστών, ένα από τα οποία προορίζεται και στα όρια του Δήμου.

Πλήθος οργισμένων κατοίκων, αποφασισμένων για όλα εκπροσώπων της τοπικής εξουσίας , αλλά και φορέων του Έβρου, παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό, την τοποθέτηση του Μητροπολίτη, να δηλώνει απόλυτα σύμφωνος, συμπαραστάτης και αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα τους, επισημαίνοντας πως  η υλοποίηση μια τέτοιας απόφασης  αποτελεί μια ακόμη εκδήλωση της απαξίωσης που έχει η πολιτεία για τον Έβρο.

Ο κ. Δαμασκηνός  πρότεινε παράλληλα με το ζήτημα των κέντρων κράτησης, ο αγώνας να προεκταθεί και σε άλλους βασικούς τομείς που φθίνουν στη Θράκη, όπως η συρρίκνωση και η κατάργηση υπηρεσιών στον κεντρικό και βόρειο Έβρο,( κατάργηση των ΔΟΥ, υποκαταστημάτων της ΔΕΗ, υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, κατάργηση του Πρωτοδικείου, των Α-θμιων και Β-θμιων Γραφείων Εκπαίδευσης, και τόσων άλλων) με σοβαρότατες συνέπειες για τον τόπο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, σε οποιαδήποτε μορφή πάρουν οι κινητοποιήσεις, αλλά και στις συναντήσεις που θα υπάρξουν  με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8338:didimoteixou-sillalitirio&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στους αγανακτισμένους του Ηρακλείου

Βρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας και μίλησε στους συγκεντρωμένους πολίτες

Στην Πλατεία Ελευθερίας, σημείο συγκέντρωση των αγανακτισμένων του Ηρακλείου το τελευταίο δεκαήμερο,  βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος, ο οποίος μάλιστα πήρε το μικρόφωνο και μίλησε στους συγκεντρωμένους.

Ο Άγιος Κρήτης, ο οποίος δεν έχει κρύψει την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αφού πρωτίστως έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την περιουσία της Εκκλησίας και τη φορολόγηση της, επεσήμανε ότι μπορεί κάποιος να πει ότι θέλει για το πρόσωπο του αλλά πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Εκκλησία

Εξέφρασε την συμπαράσταση του στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα. Καταννοώ απολύτως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των "αγανακτισμένων"

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πόρτα του είναι συνέχεια ανοιχτή για όποιον θα ήθελε να τον επισκεφθεί και είτε να ζητήσει την βοήθεια του είτε απλά να συζητήσει μαζί του.

πηγή: Cretalive.gr

και από: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5905

Δείτε κι εδώ: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6271&Itemid=1

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel