Ζωηφόρος

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Γιατί είναι επικίνδυνη η Χρυσή Αυγή και δεν είναι εξίσου επικίνδυνη η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές διδαχές της; του Πέτρου Ζαχαρία,

Καλαβρύτων Αμβρόσιος:

Γιατί είναι επικίνδυνη η Χρυσή Αυγή

και δεν είναι εξίσου επικίνδυνη η κα Ρεπούση

με τις ανατρεπτικές διδαχές της;

του Πέτρου Ζαχαρία


από την εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», 27 Μαΐου 2012

Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχίζει την επίσημη επίσκεψη του στο Πατριαρχείο Ρωσίας και μέσα από τις συναντήσεις του με τους Πατριάρχη Κύριλλο και Πρόεδρο Πούτιν εξασφαλίζει οικονομική ενίσχυση για τους χειμαζόμενους Έλληνες, προκαλώντας παράλληλα ερωτηματικά με την επιλογή του να πάρει στην αποστολή τον τέως Ζακύνθου, Μητροπολίτη Χρυσόστομο, στην Ελλάδα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, οργισμένος με τους δήθεν δημοκράτες πολιτικούς και δημοσιογράφους επιχειρεί την...αποκάλυψη της ιδεολογικής τους ένδειας με επιστολή του και τίτλο "...Η Δημοκρατία μας είναι επιλεκτική; Τότε είναι άρρωστη!", όπου θέτει το ερώτημα: ΈΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ;".

Αφορμή για το ξέσπασμα του Ιεράρχη αποτέλεσε η άρνηση του βουλευτού του ΠΑΣΟΚ πάρει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαίου, επειδή ήταν παρόντες οι βουλευτές της "Χρυσής Αυγής". Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει πως "όποιο κόμμα κι αν ετύχαινε αυτής της υποδοχής, θα εγράφαμε ακριβώς τα ίδια! Προς την Χρυσή Αυγή θα ελέγαμε: Οι απόψεις σας είναι μεν σεβαστές, εμείς όμως δεν τις ασπαζόμαστε!" Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος διαποιμαίνει και τα μαρτυρικά Καλάβρυτα στηλιτεύει τον αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς της πλειοψηφίας του λεγομένου πνευματικού κόσμου με μοναδικό κίνητρο-όπως τονίζει-την ανάδειξη της παθογένειας της Δημοκρατίας, όπως τη ζούμε σήμερα. "Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος στις 17 Μαΐου 2012, αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. "σημειώνει ο κ. Αμβρόσιος και συνεχίζει για τους..φωστήρες της κρατικής τηλεόρασης: " Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τις εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν και πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του "εγέρθητι", ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ των άλλων καταπατήθησαν και τα

Από την κριτική του Μητροπολίτη Καλαβρύτων δεν ξέφυγαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. "Αυτή καθ' εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας. Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τους κ. κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα και όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους!" υπογραμμίζει και προσθέτει:" Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια να συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπο της κ. Μιχαλολιάκο."

Ο κ. Αμβρόσιος αποδεικνύοντας ότι δεν είναι οπαδός της τακτικής "δυο μέτρα και δυο σταθμά" κατακρίνει τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής." Με το γνωστό εκείνο και τόσο αστείο "εγέρθητι" προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ υπήρξεν όχι απλώς ακατανόητη, αλλά και απαράδεκτη! Μόνο ζημιά επέφερε στην παράταξη του. Κι εμείς προσωπικά την καταδικάζουμε απερίφραστα, καθ' όσον ο σεβασμός προς κάποιον εμπνέεται, δεν επιβάλλεται!" Όπως δηλώνει ένα πολιτικό Κόμμα δεν μπορεί να κρίνεται από την συμπεριφορά ενός μέλους του, Δεν δύνομαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοι άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της κάποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές". Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στην οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Μarfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!" επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος. Διατυπώνει, μάλιστα, την απορία: "Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;". Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος παραδίδει μαθήματα Δημοκρατικού πολιτεύματος και αναζητά απάντηση στο εξής αγωνιώδες ερώτημα ξεκινώντας από τη διαπίστωση πως στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι-χωράνε!" Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την Κυρία Παπαρρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ και στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό.' τονίζει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει στο συμπέρασμα : "Πάσχει, λοιπόν, σήμερα η Δημοκρατία μας και παρακαλώ να συμφωνήσετε μαζί μου, αφού το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 4 διαλαμβάνει τα εξής: "Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου" και "Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις" και στο άρθρο 5 ορίζει τα εξής: "Έκαστος δικαιούται να αναπτύσση ελευθέρως την προσωπικότητα του και να συμμετέχη εις την κοινωνικήν, οικονομικήν και πολιτικήν ζωήν της Χώρας..."

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel