Ζωηφόρος

Τι θα ψηφίσεις αύριο;

Τι θα ψηφίσεις αύριο;


Μα τι ερώτημα είναι αυτό; Η ψήφος είναι μυστική. Αλλά αν επιμένεις να ρωτάς, ακού δυο σκέψεις να σου πω.

Τα κόμματα που υπέγραψαν μνημόνια, που έκαναν τα πάντα για να φτάσουμε ως εδώ, πρέπει μια ώρα αρχύτερα να ξεκουμπιστούν. Και όσα είναι πρόθυμα μαζί τους να συνεργαστούν, τον ίδιο δρόμο τον αγύριστο να πάρουν. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Μπακογιάννη και Κουβέλης ούτε που μου περνάν απ’ το μυαλό.

Μετά εκείνα τα άλλα κόμματα της Αριστεράς. Το κλασικό το ΚΚΕ κι ο Τσίπρας ο επαναστάτης. Μπορεί να λένε και μερικά σωστά, αλλά έχουν πολύ δάκο, που θα έλεγε και ο άγιος Γέροντας του Άθω. Εκκλησία και Πατρίδα, Χριστό και Ελλάδα πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν...

Και με τόσο δάκο στις ελιές αυτές, πώς να βγει λάδι καθαρό για να ανάψει η Ελλάδα καντήλι στο Χριστό;

Κάτι χρυσίζει δεξιά; Αλλά ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός. Κι ούτε δέχομαι να γίνεται ο Σταυρός από κάποιους αγκυλωτός.

Κι έτσι καθάρισε το καλάθι κι έμειναν λίγες οι ελιές. Κι έχουν κι αυτές λίγο δάκο. Αλλά είναι πιο καθαρές από τις άλλες. Να τις εμπιστευθώ; Άλλη επιλογή δεν έχω. Γιατί αν απέχω, τότε συμμετέχω και ενισχύω άθελά μου τους πρώτους, εκείνους που ήθελα να πάρουν το δρόμο τον αγύριστο. Ούτε και ένα κόμμα πολύ μικρό μπορώ να εμπιστευθώ γιατί αν μείνει απ’ έξω απ’ τη Βουλή στους πρώτους εκείνους πάλι θα δώσει άθελά του την εντολή.

Και μια ιστορία θα σου πω, ένα κουίζ μαθητικό. Επάνω σε ένα νησί υπάρχει ένας βοσκός με ένα κοπάδι. Ανάβει ξαφνικά από τη μια πλευρά φωτιά, κι ο αέρας φυσάει δυνατά. Πώς να το σώσει το κοπάδι ο βοσκός; Παίρνει δαυλό απ’ τη φωτιά κι ανάβει κι άλλη μια πλευρά. Κι όταν η πρώτη η φωτιά πλησιάζει το κοπάδι εκείνος πάνω στο άλλο το σημείο, το ήδη καμμένο, το κοπάδι βάζει. Κι έτσι μέσα από τη φωτιά σώζεται και ο βοσκός και τα αρνιά.

Και τώρα με ρωτάς πως με λένε. Αλλά αυτό δεν θα στο πω. Γιατί σου είπα απ’ την αρχή: Η ψήφος είναι μυστική!

Τα στοιχεία του συντάκτη του κειμένου είναι γνωστά στους διαχειριστές του ιστολογίου

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/05/blog-post_7507.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel