Ζωηφόρος

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, Υπάρχουν πρόσωπα και ομάδες που υπονομεύουν την ελληνοχριστιανική καλλιέργεια των μαθητών

Μιλώντας την Κυριακή 13/1/2013 στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Κονίτσης ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας. Τόνισε μεταξύ άλλων:

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμοδίου Υπουργού, για τον οποίο πολλά εύφημα λέγονται ή ακούγονται, υπάρχουν πρόσωπα ή ομάδες που υπονομεύουν την ελληνοχριστιανική καλλιέργεια των μαθητών. Και δεν εννοώ την περιβόητη κυρία Ρεπούση και τους ομοίους της οι οποίοι, παρά τη γενική κατακραυγή παραμένουν στο Υπουργείο συνεχίζοντας το διαβρωτικό έργο τους. Ούτε την κυρία Γιαννάκου εννοώ. Παρά τη νεοδημοκρατική προέλευσή της ως Υπουργός Παιδείας αξίωσε και πέτυχε την απομάκρυνση από τα σχολεία των ιερέων – πνευματικών που καθοδηγούσαν και κατηύθυναν προς το καλό την ευρίπιστον και ευόλισθον, κατά τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, νεότητα. Εννοώ κυρίως αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε πανθρησκειακό.

Προσπαθούν να πείσουν ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο. Και έτσι, σιγά σιγά να δημιουργήσουν μια γενιά αδιάφορη προς την Πίστη των Πατέρων της, αδιάφορη προς την Ορθοδοξία και την Εκκλησία, η οποία υπήρξε η τροφός και η φρουρός του Γένους των Ελλήνων. Βέβαια μέχρι στιγμής η μάχη συνεχίζεται και ο αγώνας δεν έχει κριθεί. Ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο για όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο και νοιάζονται για την κατά Χριστόν προκοπή της νεότητος. Ακούγεται ακόμη μετ’ επιτάσεως ότι οι αριστεροί κύκλοι καταβάλλουν προσπάθεια να αφαιρεθούν οι ιερές εικόνες από τα σχολεία, τα δικαστήρια και τα νοσοκομεία και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη λυσσώδης πόλεμος εναντίον της Εκκλησίας και των λειτουργών της, κυρίως των επισκόπων.

Όλη η ομιλία εδώ:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jFAjE8d6Jwg

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9163.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel