Ζωηφόρος

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επαναφέρει το Νέο Λύκειο της Διαμαντοπούλου που υποβαθμίζει πλήρως τα Θρησκευτικά

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε σε Συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε νομοθετικές προτάσεις του κόμματός του για θέματα παιδείας.

Σχετικά με το Λύκειο παρουσίασε Πρόταση που είναι, όπως ο ίδιος ανέφερε "το προϊόν μιας πολύ σοβαρής διεπιστημονικής και διακομματικής δουλειάς που έγινε επί χρόνια στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο με την καθοριστική συμβολή της τότε Υπουργού Παιδείας, της Άννας Διαμαντοπούλου". Η Πρόταση του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά στην ιστοσελίδα του κινήματος (την δημοσιεύουμε πιο κάτω μαζί με την Αιτιολογική Έκθεσή της) είναι η χειρότερη εκδοχή των διαφόρων εκδοχών του Νέου Λυκείου που είχαν παρουσιαστεί επί υπουργίας Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την Πρόταση αυτή τα Θρησκευτικά εξαφανίζονται από την Α΄ Λυκείου και για τις δύο επόμενες τάξεις δεν γίνεται καμία ρητή αναφορά στο μάθημα, αφήνεται όμως να εννοηθεί ότι ίσως το μάθημα να υπάρχει ως επιλεγόμενο.

Είναι πράγματι δυσερμήνευτη η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει τώρα αυτή την Πρόταση και αποτελεί ερωτηματικό ποια στάση θα τηρήσει στη συζήτηση για το Νέο Λύκειο όταν αυτή ξεκινήσει με πρωτοβουλία της πλειοψηφούσας στην κυβέρνηση Ν.Δ. στις αρχές του έτους, όπως έχει προαναγγείλει ο Υπουργός Παιδείας.

Πρόταση Νόμου και Αιτιολογική Έκθεση του ΠΑΣΟΚ για το Νέο Λύκειο

***

Η Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ για το Νέο Λύκειο που παρουσίασε ο αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου στις 18 Δεκεμβρίου πήρε ακολούθως το δρόμο για τη Βουλή και στις 21/12/2012 κατατέθηκε επισήμως στη Βουλή φέροντας μάλιστα τις υπογραφές και των 25 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέραμε και με προηγούμενη ανάρτησή μας Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επαναφέρει το Νέο Λύκειο της Διαμαντοπούλου που υποβαθμίζει πλήρως τα Θρησκευτικά.

Δείτε

την Αιτιολογική Έκθεση της Πρότασης Νόμου του ΠΑΣΟΚ για το Λύκειο όπως κατατέθηκε στη Βουλή ΕΔΩ.

Δείτε τις διατάξεις της Πρότασης Νόμου όπως κατατέθηκε στη Βουλή ΕΔΩ.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη τύπου της 18ης Δεκεμβρίου

Τι τρέχει με το Νέο Λύκειο;

***

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος το σχέδιο του Υπουργείου για τις αλλαγές στο Λύκειο θα έρθει στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους 2013. Κι όμως ξαφνικά σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνεται ότι «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι (Ιπποκράτους 22, 5ος όροφος) με θέματα: α) «Πρόταση Νόμου για το νέο λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο», β) «Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για υποτροφίες φοιτητών με κοινωνικά κριτήρια».

Τι σημαίνει άραγε αυτή η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου; Είναι μια προσπάθεια επαναφοράς του σχεδίου της Άννας Διαμαντοπούλου για το Νέο Λύκειο; Το περιεχόμενο της αυριανής συνέντευξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται.

Δεν λησμονούμε ότι τα σχέδια της Άννας Διαμαντοπούλου για το Λύκειο προέβλεπαν πολλαπλή υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών με μείωση των ωρών διδασκαλίας ή ακόμη και μετατροπή του μαθήματος σε επιλεγόμενο.

Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και αύριο θα επανέλθουμε.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6876.html

Και από: http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/12/blog-post_76.html

                           Και από: http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5759.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel