Ζωηφόρος

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΕΘ με την Αν.Υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου και τον Γεν. Γραμματέα κ. Δημήτριο Χασάπη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Διεύθυνση         Χαλκοκονδύλη 37,  10432 Αθήνα

Τηλέφωνο         2105224180

Φαξ                  2105224420

Email                This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Ιστοχώρος        www.petheol.gr  

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΕΘ 

με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Σία Αναγνωστοπούλου,

και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Δημήτριο Χασάπη

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, αντιπροσωπεία της ΠΕΘ αποτελούμενη από τον Δρ Θεολογίας κ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΕΘ, τον κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη, ΜΑ Θεολογίας, Γενικό Γραμματέα του ΔΣ της ΠΕΘ, τον  Δρ Θεολογίας κ. Ευάγγελο Πονηρό, Κοσμήτορα της ΠΕΘ και  τη Δρ Θεολογίας κ. Ιωάννα Κομνηνού, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ,  συναντήθηκε, με την Αναπλ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Σία Αναγνωστοπούλου στο Γραφείο της στο Υπουργείο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Δημήτριος Χασάπης.

Η Αναπλ. Υπουργός δέχτηκε με χαρά τους εκπροσώπους της ΠΕΘ και εκείνοι, με τη σειρά τους, της ευχήθηκαν επιτυχή, γόνιμη και δημιουργική θητεία στη νέα της θέση στο Υπουργείο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ εξέθεσαν στην Αναπλ. Υπουργό, τις εκκρεμότητες γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών και τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Θεολόγων, καταθέτοντάς της πλήρες και τεκμηριωμένο υπόμνημα με τις θέσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις της ΠΕΘ προς το Υπουργείο Παιδείας.

Η Αναπλ. Υπουργός, αφού άκουσε τις απόψεις των μελών της ΠΕΘ, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που είχαν προκαλέσει αναστάτωση για το ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μια απάντηση σε ένα τηλεφώνημα γονέα σε εκπομπή και ότι δεν αφορούσε προγραμματισμένες δηλώσεις του Υπουργείου. Επίσης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ζητήματος των απαλλαγών από το 2008 και μετά, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση που προβληματίζει τους Θεολόγους έχει δημιουργηθεί από προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις. Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στα καθήκοντά της, που δεν αφορούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διευκρίνισε ότι η ηγεσία του Υπουργείου είναι έτοιμη για έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα αφορά όλα τα ζητήματα του κλάδου των Θεολόγων.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ ευχαρίστησαν την κ. Αναπλ. Υπουργό για το θετικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη η συζήτηση.

Πηγή: http://www.petheol.gr/nea/synanteseantiprosopeiastoudstespethmetenanaplerotriaypourgopaideiasereunasthreskeumatonksiaanagnostopouloukaitongenikogrammateatouypourgeioukdemetriochasape

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel