Ζωηφόρος

Κουράκης: O ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις όταν γίνει κυβέρνηση

Κατά της διεξαγωγής των παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

 

Ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία Τάσος Κουράκης, σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τις παρελάσεις ως έχουν αυτή τη στιγμή.

Τα παραπάνω δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 9.89". "Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που πραγματοποιούνται", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουράκης είχε και άλλες φορές στο παρελθόν βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Πρόσφατα είχε δηλώσει ότι το νέο βιβλίο Ιστορίας για την Στ' Δημοτικού, παρουσιάζει τον Μεταξά σαν πατέρα του έθνους.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν άλλωστε και οι δηλώσεις της Ελένης Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ η οποία χαρακτήρισε "απολίθωμα του παρελθόντος" τις παρελάσεις με τον τρόπο που γίνονται.

Χρήστος Δεμέτης

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/politiki/t_koyrakhs_o_syriza_tha_katarghsei_tis_parelaseis_otan_ginei_kyvernhsh.2474614.html

***

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

«Μήπως να καταργήσουμε και τον Εθνικό Ύμνο;»

Η σημερινή δήλωση του Τάσου Κουράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν και εφόσον έρθει στην εξουσία, θα καταργήσει τις παρελάσεις, προκάλεσε την αντίδραση του Βασίλη Κικίλια να πάει… πιο μακριά τη συλλογιστική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: «Γιατί όχι και τον Εθνικό Ύμνο;”» αποδομώντας με τον τρόπο αυτό τη συγκεκριμένη ρητορική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, σε νεώτερο tweet του, στο πλαίσιο διαλόγου που είχε, ο Βασίλης Κικίλιας δεν έκρυψε τα λόγια του για το θέμα των παρελάσεων υπό… περιορισμό.

“Σε κάθε περίπτωση εγώ παρελάσεις με κάγκελα που να μη μπορεί να παρακολουθήσει ο κόσμος δε γουστάρω! Βγάλτε τα κάγκελα κύριοι!”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CE%BC%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%C2%BB

***

Ο αντισημίτης Κουράκης δεν κρύβει την αηδία του για τον εορτασμό του αντιφασιστικού θριάμβου.

Ξαναχτύπησε ο αντισημίτης Κουράκης, όπως και πέρυσι στην επέτειο της ιστορικής νίκης κατά του φασισμού που επέτυχε ο Ελληνικός στρατός με την παλλαϊκή του αντίσταση. Η δήλωση του ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις” δεν πρέπει να προκαλεί απορία, αφού πέρυσι είχε κάνει χειρότερα, ανεμίζοντας φαιοκόκκινα πανιά στην πόλη του ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων.

Δυστυχώς ο Κουράκης δεν είναι μόνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν εσμό νεοφασιστών, σεξιστών και αντισημιτών που σε κατάσταση ημιπαραφροσύνης, ανάλογης με αυτή της Χρυσής Αυγής, βλέπει τα μηδενικά ποσοστά του να γιγαντώνονται, νομίζοντας ότι έτσι αποκτούν λαϊκό έρεισμα οι φρικιαστικές του απόψεις. Πόσο τυχαίο είναι ότι κάθε λογής Τατσόπουλοι ανδρώθηκαν μέσα από τον μνημονιακό ΣΚΑΪ των τραπεζιτών για να κινδυνεύει τώρα η Ελλάδα να πέσει στα χέρια τους; Πόσο συμπτωματικό είναι ότι ο ίδιος σταθμός που ταπείνωνε την επανάσταση του 1821 με τις “επιστημονικές” απόψεις θαυμαστών των ναζί “Αδελφών Μουσουλμάνων” πρέσβευε και την “σοβαρότητα” της Χρυσής Αυγής μαζί με την ευλογία του μνημονίου που δίνει το μισό Αιγαίο στη ναζιστικη Τουρκία και τους φυσικούς πόρους στην Γερμανία;

Πόσο συμπτωματικές είναι οι ύβρεις του Νάσου Θεοδωρίδη που φαίνεται να αγνοεί το ολοκαύτωμα, με την φιλοϊσλαμιστική δράση της μνημονιακής Ρεπούση και όλοι μαζί αφήνουν να εννοηθεί συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά παρέα του Σαμαρά;

Την στιγμή που στην περιοχή γίνονται κοσμογονικές αλλαγές και οι λαοί που έχτισαν τον δυτικό πολιτισμό αποφασίζουν επιτέλους να πορευθούν ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό, το βρωμερό χέρι της ερήμου θέλει να μας ρίξει πάλι στα νύχια του σκοταδισμού των φοβικών συνδρόμων και τα δεσμά της κατοχής. Ας τους γυρίσουμε την πλάτη, αν δεν μπορούν τα κόμματα τους να τους στείλουν στα απορρίματα της ιστορίας, ας το κάνουμε εμείς.

Ε. Σαμουήλ

Πηγή: http://olympia.gr/2013/10/27/%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%b2%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd/

***

Οικτρό το θέαμα του αντισημίτη Κουράκη

με το φαιοκόκκινο λάβαρο στην σημερινή επέτειο.

Αφάνταστα ενοχλητική η εικόνα του κυρίου Κουράκη με το φαιοκόκκινο λάβαρο στον εορτασμό της ήττας του ναζισμού. Δεν περίμενα όμως ευαισθησία από τον άνθρωπο που καταφέρεται συχνά ενάντια στο δημοκρατικό κράτος που ίδρυσαν οι επιζώντες του ολοκαυτώματος και της θηριωδίας του ναζισμού. Είμαι σίγουρος πως εάν ο Εθνικός ήρωας της Μικράς Ασίας και του αντιφασιστικού αγώνα Μαρδοχαίος Φριζής ζούσε, δεν θα ήταν καθόλου περήφανος να

βλέπει τους οπαδούς της συλλογικής ευθύνης του “κακού Ισραήλ” να αμαυρώνουν την θυσία των εκατομμυρίων ηρώων για να μπορεί σήμερα το Ισραήλ να υπάρχει και η Μακεδονία να είναι ελεύθερη. Μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Δεν ξέρω τις ανοχές της δημοκρατίας. Δεν ξέρω τι θα έλεγαν οι ήρωες του ΕΑΜ βλέποντας πολιτικούς να χαιρετούν ναζιστικά, ξυρισμένους πολιτευτές σαν τον κύριο Θεοδωρίδη να βλέπουν με συμπάθεια την φασιστική απειλή του 1940, να θέλουν να αποκαταστήσουν τους σκοπιανούς συνεργάτες των ναζί που συγκέντρωναν τους Εβραίους της Θεσσαλονίκη για να τους στείλουν στο Άουσβιτς, τον κύριο Κουράκη να ανεμίζει φαιοκόκκινα λάβαρα στην γιορτή της ελευθερίας.

Δεν ξέρω πόσο δημοκράτης είναι ένας βαθύπλουτος πολιτικός να βλέπει μόνο Εβραίους σε μία τραπεζική λίστα, αυτές τις μέρες που θρηνούμε κάποιες άλλες τέτοιες λίστες.

Νιώθω μόνο να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη στους παππούδες μας.

Ε. Σαμουήλ

πηγή: http://olympia.gr/2012/10/27/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA/

***

Κουράκης: ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις …

Κατά της διεξαγωγής των παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως εάν έλθει στην εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα καταργήσει τις παρελάσεις.

Αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, με δηλώσεις της, τάχθηκε κατά των παρελάσεων, τις οποίες χαρακτήρισε «παλαιολιθικές» με τον τρόπο που γίνονται. Και υποστήριξε πως θα έπρεπε να μετέχουν απλοί πολίτες και όχι άρματα μάχης.

Πηγή: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/10/blog-post_2010.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel