Ζωηφόρος

Σταυρούλα Ξουλίδου, «Υποχρέωση του Υπουργείου η στελέχωση των σχολείων με θεολόγους»

Η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου δηλώνει στη βουλή:

 

«Υποχρέωση του Υπουργείου η εξασφάλιση διδακτικού προσωπικού

για τους μουσουλμανόπαιδες της Θράκης

αλλά και η στελέχωση των σχολείων με θεολόγους

και με ιερείς για τα χριστιανόπουλα»

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτημα της φοίτησης των μουσουλμανοπαίδων στα δημόσια σχολεία της Θράκης αλλά ταυτόχρονα ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε την παντελή έλλειψη στελέχωσης ιερέων και θεολόγων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης». Χαρακτηριστικά η βουλευτής υποστήριξε σε άλλο σημείο της ομιλίας της: «Υποχρέωσή σας, όμως, είναι και η στελέχωση των σχολείων της Θράκης με θεολόγους και με ιερείς για τα χριστιανόπουλα, μιας και οι ελλείψεις στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιες και αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και στη λειτουργία των ορθόδοξων εκκλησιών».

Αναλυτικότερα η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου τόνισε:

"Υπάρχουν διατάξεις, κύριε Υπουργέ, που αφορούν το μείζον ζήτημα της φοίτησης των μουσουλμανοπαίδων στα δημόσια σχολεία της Θράκης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την παντελή έλλειψη στελέχωσης ιερέων και θεολόγων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Συζητήθηκε στην Επιτροπή, αλλά και κατατέθηκε και ανάλογη τροπολογία-προσθήκη στο παρόν σχέδιο νόμου που αφορά τους ιεροδιδάσκοντες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και την ενίσχυση της φοίτησης των μουσουλμανοπαίδων στα δημόσια σχολεία της Θράκης.

Ξέρετε καλά ότι αυτή η ρύθμιση επιβάλλεται να γίνει, για να αποδεσμεύσει επιτέλους τη μουσουλμανική κοινωνία, τους Έλληνες μουσουλμάνους από το τουρκικό παρακράτος.

Δεν νοείται να παραμένουμε σιωπηλοί σε ένα ζήτημα, που είναι βαρύνουσας σημασίας. Ο κόσμος της Θράκης το απαιτεί και εσείς κλείνετε τα αφτιά σας.

Θέλετε να συνεχίσετε την υφιστάμενη στρεβλή κατάσταση; Θέλετε να συνεχίσουν οι θρησκευτικοί λειτουργοί να είναι κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων, να είναι δεμένοι στα μυστικά κονδύλια της Άγκυρας; Ή θέλετε να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να αμείβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις; Πότε, επιτέλους, κύριε Υπουργέ, θα βάλουμε τέλος στα παρακρατικά κυκλώματα, αν όχι σήμερα;

Το νομοθετικό, λοιπόν, πλαίσιο υπάρχει. Έχει εφαρμοστεί ήδη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στα νησιά Τήνο και Σύρο για τους καθολικούς μαθητές. Ας κάνουμε, λοιπόν, το ίδιο για τους μειονοτικούς μαθητές της Θράκης. Είναι επιβεβλημένη η θέσπιση των αναγκαίων ρυθμίσεων, ώστε να καλύπτονται οι ώρες διδασκαλίας του επίσημου μαθήματος Θρησκευτικών για τους μουσουλμάνους, που έχουν πάρει απαλλαγή και ανάλογα μάλιστα με τις ιδιαίτερες περιπτώσεις της περιοχής, τις ανάγκες των μαθητών και το διαθέσιμο κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Εξίσου υποχρέωσή σας, όμως, είναι και η στελέχωση των σχολείων της Θράκης με θεολόγους και με ιερείς για τα χριστιανόπουλα, μιας και οι ελλείψεις στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιες και αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και στη λειτουργία των ορθόδοξων εκκλησιών.

Πιστεύουμε ότι ο δρόμος της Θράκης, ειδικά μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες είναι ο δρόμος της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της εγγύησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ισοπολιτείας και της ισονομίας από την ελληνική πολιτεία".

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8865.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel