Ζωηφόρος

Δημήτριος Κυριαζίδης, «Ο χριστιανισμός δεν μπορεί να εξετάζεται ως ένα δόγμα…»

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Κυριαζίδης

τονίζει μέσα στη βουλή των Ελλήνων:

«Ο χριστιανισμός δεν μπορεί να εξετάζεται ως ένα δόγμα

σε ένα μάθημα θρησκευτικών με λοιπές θρησκείες, βουδισμό, ισλαμισμό κ.λπ.»

 

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Κυριαζίδης απάντησε στις απαιτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Μαρίας Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ που ζητούσαν μάθημα θρησκειολογίας για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως θρησκεύματος λέγοντας ότι «Είμαστε ένα έθνος που στη συντριπτική του πλειοψηφία υπακούει, ακούει, σέβεται την ορθόδοξη πίστη και το χριστιανισμό. Ο χριστιανισμός δεν μπορεί να τεθεί ως δόγμα, έτσι ώστε να συζητείται ανάλογα ως μάθημα θρησκευτικών με λοιπές θρησκείες, βουδισμό, ισλαμισμό κ.λπ.». Ο βουλευτής τόνισε επίσης ότι «στις μέρες μας έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ να διατηρηθεί η εθνική μας ταυτότητα, στηριζόμενοι κυρίως σε αυτό το θρησκευτικό συναίσθημα της συντριπτικής τους πλειοψηφίας» δηλ. την ορθόδοξη πίστη.

Δείτε παρακάτω και στο σχετικό βίντεο (κυρίως από 1.35 και εξής)

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8005.html

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Βιογραφικό:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Νομική Σχολή Αθηνών

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Γαλλικά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Υπηρέτησα στην Ελληνική Αστυνομία επί τριάντα πέντε (35) έτη. Αποστρατεύτηκα το 2009 με το βαθμό του Αστυνομικού Δ/ντή.

***

Ο Δημήτριος Κυριαζίδης είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Μανίκα (Αστυνομικό), το γένος Κανετίδη. Έχει τέσσερις γιους, τον Τριαντάφυλλο (Λοχαγό του Στρατολογικού Σώματος-απόφοιτο Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και νυν μεταπτυχιακό φοιτητή Νομικής), τον Ιωάννη (Πτυχιούχο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία και νυν σπουδαστή Ιατρικής), το Γεώργιο (φοιτητή Νομικής) και το Μάριο (μαθητή Λυκείου).

Εισήχθη αρχικά στη Σχολή Υπαξιωματικών και μετέπειτα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ο πρώτος διορισμός του είναι στη Δράμα, ως διοικητής σε αστυνομική υπηρεσία. Υπηρέτησε σε αστυνομικές υπηρεσίες του Ν. Δράμας (Καλαμπάκι, Μαυρολεύκη, Περιθώρι). Αργότερα μετατέθηκε στη Θάσο. Επανήλθε στην πόλη της Δράμας, όπου και συνέχισε να υπηρετεί. Το 1988 δημιουργεί με άλλους συναδέλφους το πρώτο πανελλαδικά σωματείο αστυνομικών που στη συνέχεια, μετά από πολλούς αγώνες, θυσίες και διώξεις, κατορθώνουν να ενδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να ιδρύσουν σωματεία σε διάφορους νομούς της χώρας, σε εποχές που ο θεσμός των σωματείων και η δράση τους θεωρούνταν παράνομες. Ακολούθησαν διώξεις, ώστε να καμφθεί ο αγώνας και η ενδυνάμωση της συλλογικής προσπάθειας των αστυνομικών. Απολύεται τρεις φορές από την Ελληνική Αστυνομία για τη δράση του και μετατίθεται άλλες τόσες (την πρώτη στην Κλεισούρα Καστοριάς, την δεύτερη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και την Τρίτη στα Λιμενάρια Θάσου, μαζί με τη σύζυγό του). Παρ’ όλα αυτά, κατορθώνει με συναδέλφους να ιδρύσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), η οποία θεσμικά αναγνωρίζεται το 1995 και εντάσσεται στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αστυνομικών (EUROCOP). Στόχος της Ομοσπονδίας ήταν η ανυποχώρητη προσπάθεια, ώστε να αναγνωριστούν και οι αστυνομικοί ως «ανθρώπινες οντότητες» με φωνή και άποψη στην κοινωνία. Κατάφερε να καταξιωθεί στην κοινωνική, αλλά και υπηρεσιακή συνείδηση, με τις σοβαρές και υπεύθυνες πρωτοβουλίες και δράσεις της. Σήμερα η Π.Ο.ΑΣ.Υ απαριθμεί 40.000 μέλη.

Στις πρώτες εκλογές της Ομοσπονδίας, το 1990, εκλέγεται Πρόεδρος αυτής. Από τότε χαίρει της εμπιστοσύνης και της αναγνώρισης των συναδέλφων του, επανεκλεγόμενος σε αυτή τη θέση μέχρι και το 2008, οπότε και αποστρατεύεται. Όλα αυτά τα χρόνια αναπτύσσει πολυεπίπεδη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση με αποτέλεσμα να τυγχάνει της αποδοχής επαγγελματικών, κοινωνικών και όλων τον κομματικών φορέων! Με πρωτοβουλίες του η Ομοσπονδία σε συνεργασία με ιεραποστολές προχώρησε σε ίδρυση δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων καθώς και οικοτροφείων σε αφρικανικές χώρες (Ουγκάντα, Τανζανία) δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην Παιδεία, για την οποία πάντα πιστεύει ότι είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την πρόοδο και την ευημερία κάθε χώρας.

Για τον Δημήτρη Κυριαζίδη η προσφορά στους συνανθρώπους του, από κάθε μετερίζι, αποτελεί τρόπο ζωής και κινητήριο δύναμη για συνεχή δράση και έργα.

Πηγή: http://www.kyriazidis.com/cv.html

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel